A DAL 2017: Szabó Ádám - Together

Egy újabb dal és szöveges videó, Szabó Ádám Together című szerzeménye, mely szintén részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2017. január 14-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2017 versenyben.

 

Szabó Ádám 23 éves zeneszerető “hétköznapi srác”, akit rabul ejtett a harmonika szeretete. Az érdi Lukin László Zeneiskolában tanult Szokolai Zoltánnál, majd a középiskolai tanulmányait a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában Ernyei Lászlónál folytatta. Folyamatosan Országos és Nemzetközi versenyeken vett részt, nagy sikerrel és eredményekkel.

18 évesen jelentkezett a Csillag Születik-be, ahol sikerült a döntőbe kerülnie a több mint 5000 jelentkező közül. 20 évesen bejutott egy általa írt dal (Hadd legyen más) az Eurovíziós Dalfesztivál legjobb 30 dala közé.

21 évesen szerencsét próbált egy másik tehetségkutatóban is, az X-faktorban, ahol 5. helyezett lett. 22 évesen ismét bejutott egy szintén általa írt dal, a Give me your love A DAL legjobb 30-a közé és a zsűri által pontozásban első helyet szerzett.

 

A Together zeneszerzője Ádám és Somogyvári Dániel, a szöveget Kozma Kata írta.

 

 

ATEMPO.sk / A DAL