ÚJDONSÁG: Friss koncertklip a Phoenix RT-től – Nem idegen

Megjelent a csallóközcsütörtöki Phoenix RT legújabb klipje Nem idegen címmel, mely már a harmadik kiemelt dal a Mi kell több?! lemezükről.

A 2018 decemberében napvilágot látott hanghordozó hazai lemezbemutatóján készültek a felvételek ezúttal is Bíró Máténak köszönhetően.

„Ezzel a bulival zártuk a tavalyi évet, nagyon készültünk rá. Közel két órát játszottunk, egy igazi látványos nagykoncert volt. Szépen megtelt a kultúrház Phoenix RT pólós lányokkal, srácokkal :) Élveztük nagyon. - árulta el Puss Tamás.

A Nem idegen még tavaly augusztus elején íródott, a banda stúdióba vonulása előtt. „Akkortájt vásároltam egy basszus Wah pedált, és az első próbára amikor levittem, a semmiből jött a dal kezdő témája, amire Marci és Feri egyből reagáltak és még azon a próbán össze is gyúrtuk a dalt. Később Marci otthon a kis házi stúdiójában véglegesítette, megspékelte szintivel - így igazi modern hangzást kapott.”

 

Phoenix RT

 

A dal szövegét ezúttal is Tamás írta.

„Egy lázadó témájú nóta: nem szabad félni a holnaptól, és ugyancsak a múltban élni sem lehet. Menni kell mindig előre, kitartani a terveink mellett, még ha néha rossz dolgok is fognak történni velünk. Lesznek pofonok, de amíg hiszünk magunkban, nem lehet semmi gáz.”

Nézzétek meg a látványok klipet:

 

 

Ahogy a videóból is látható, nagy show volt a lemezbemutató. „A zenekar történetének egyik legjobb bulija lett. Készültünk Led-falakkal, CO ágyúkkal, konfettivel.

Szinte csak pozitív visszajelzés kaptunk. Igazi ünnep volt a számunkra. Ráadásul mindhárman ott ünnepeltük szülinapunkat.

Az afterparty reggelig tartott, ahol ott volt a zenekart egész évben kísérő stáb, barátok, ismerősök és azok, akik támogatói csomagban rendelték elő az új lemezt. Emlékezetes este volt.”

 

Hamarosan indul a Phoenix RT MI KELL TÖBB!? lemezbemutató turnéja. 11 alkalommal állnak majd színpadra, ebből négy felvidéki helyszínen is elcsíphetőek lesznek:

Február 15. - Szolnok, Váróterem Klub
Március 8. - Kecskemét, Kilele Music Cafe
Március 15. - Pécs, Ti-ti-tá
Március 16. - Komárom, RÉV - A Magyar Kultúra Háza
Március 22. - Esztergom, Sportalsó
Március 30. - Dunaszerdahely, Soul Hunter Music Club
Április 12. - Rozsnyó, Rakwa Music Club
Április 13. - Zselíz, Club 186
Április 20. - Székesfehérvár, Petőfi Kultúrtanszék
Április 26. - Szombathely, Végállomás
Április 27. - Kaposvár, Angus Music Club

„Mivel lemezbemutató turné, ezért a koncertjeink gerincét főként az új dalok képezik majd, persze az előző lemezek dalairól sem feledkezünk meg, van pár kihagyhatatlan tétel :) Több állomáson egyébként duplalemezbemutató lesz, hiszen játszunk majd a NEW FRIEND REQUEST, valamint ALCOHOL zenekarokkal is, akiknek szintén tavaly év végén jelent meg új albumuk.”

 

Phoenix RT

 

A 2019-es év a banda új lemezének népszerűsítéséről szól majd. „A koncertezésen lesz a hangsúly, de készülünk további klippel-klippekkel. Még a nyári bulik előtt megfilmesítünk egy újabb dalt a Mi kell több?!-ről.

Közben meg azt tervezzük, hogy elkezdjük írni az új dalokat, hogy ne kelljen újabb 3 évet várni a következő Phoenix RT lemezre :)”

Sok sikert a bandának és ha tehetitek menjetek el a koncertjeikre!

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk