A DAL 2020: Kóbor Zsóka és Polgár Patrik - Valamiért

Első alkalommal jutott A DAL 2020 legjobbjai közé Kóbor Zsóka és Polgár Patrik duója Valamiért című szerzeményükkel. Patrik korábban így nyilatkozott a dalról:

„A dalszöveget egy villámcsapásszerű, semmiből bekövetkező szakítás ihlette, de utalhat sok minden másra is: az elmúlásnak, vagy valamilyen fontos dolog elveszítésének az élményét átélő személy alapvetően ugyanúgy magáénak érezheti a dal mondanivalóját.”

 

 

Kóbor Zsóka és Polgár Patrik három éve alkot duót. Azóta számtalan koncertet adtak, különböző fesztiválokon léptek fel.

Zenei pályafutásukat mindketten gitározással kezdték, gyerekkoruktól kezdve zenélnek. Zsóka a gitártanulás mellett énekelt, majd a pozitív visszajelzések hatására komolyabban is elkezdett foglalkozni a zenével.

Már tinédzser koruk óta együtt zenélnek. A 2017 óta duóként funkcionáló formáció tagjai zenei stílusukat így jellemzik: „egyszálgitáros örömzene, lírákkal, melódiákkal, modern akusztikus alternatív-pop köntösben”.

A duó a STRAND Fesztiválon, a Fishing On Orfűn, az Open Road Festen, a BME Napokon, a Belvárosi Sörfesztiválon, valamint az Ördögkatlan Fesztiválon aratott sikereket.

ATEMPO.sk / A Dal