KLIPPREMIER: Első saját videóját mutatja be Szlezák Erika - Dal a Turulmadárról

A nagyfödémesi Szlezák Erikát sokan ismerhetik a színpadról, ahogy szólóban vagy épp a Magnólia Trió tagjaként szórakoztatja a közönséget. Most viszont a képernyőkről is visszatekint majd ránk, hisz elkészítette első saját klipjét.

Vele beszélgettünk és persze megmutatjuk az újdonságot is.

„Nagyfödémesen laktam mindig is, és bár egykor a nagyvárosi életre vágytam, mostanra nagyon is örülök, hogy vidéken maradtam és pont itt a szülőfalumban. 3 gyermekes családanya vagyok, civilben is hivatásos Anya maradtam, ugyanis a legkisebbik gyermekem 17 éves autista srác, aki mellett bármennyire is próbálkoztam, az adott diagnózis és a vele járó gondok miatt nem tudtam elhelyezkedni a munkapiacon.” - mesélte Erika.

Két diplomájával egykor hivatásosan szociális tanácsadóként dolgozott, de a tudását most civilben is hasznosítja az autizmussal élő gyermekeket nevelő családok segítésében.

„A zene mindig közel állt hozzám. Vagy zongora órákat adtam, vagy táncot, mazsorettet tanítottam, ill. később az éneklés lett a hobbim. Leginkább operettet és nótát, de musicalt és örökzöld slágereket is szívesen énekelek. Ezenkívül még kántorkodom is.”

Első énekcsoportját 2011-ben a szomszéd faluban, Jánosházán alapította Magnólia néven, ahol elsősorban nyugdíjasok énekeltek. Később a felkérésére nagyfödémesiek is csatlakoztak a csapathoz és 2 fiatal, Anikó és Zsolti is tagja lett az együttesnek.

„Elkezdtünk szólózni a csoporton belül, majd 2016-tól külön is jártunk fellépésekre, leginkább operettekkel. Ekkor alakult meg a Magnólia Trió.”

 

Szlezák Erika

 

Erika sokoldalúsága, az éneklőcsoportok, gyermeknevelés, vöröskereszt vezetése kihatott az egészségére és válaszút elé állította. „Muszáj volt döntenem leginkább az egészség érdekében, de a körülvevő segítő családom miatt is, hogy őket se terheljem túl, akik mai napig valahányszor elmegyek otthonról, Konrád fiamra kell, hogy vigyázzanak. Szüleim, férjem, gyermekeim nélkülük nem lennék ott, ahol most vagyok.”

A Magnólia Trióval járták az eseményeket, az elején operettekkel, majd 2017-ben részt vettek egy nótaesten. „Másnap már Szeredy Krisztina tanárnő kezei között találtam magam, akihez mai napig is aktívan járok. A trió tagjai is bejelentkeztek hozzá és 2018-ban elkezdtünk közösen dolgozni ezen az úton: nótaesteket szerveztünk, részt vettünk az Öszirózsa országos nótaversenyeken, sok-sok helyszínen léptünk fel Szlovákiában és Magyarországon is.”

A Triónak volt egy nagy támogatója, akinek köszönhetően tavaly októberben elkészítették az első közös operett lemezüket, majd novemberben és 2020 januárjában Győrben rögzítettek Greznár Zoltán zenekarával nóta alapot is.

„Ezek között volt a DAL A TURULMADÁRRÓL is, amihez elkészítettük az első saját klipemet. Épp a járvány előtt váltak el az útjaink a Trió tagjaival, így most már szólóban szerepelek. A dalválasztás Trianon 100-ik évfordulójához kapcsolódik.”

 

Szlezák Erika

 

A zenét Greznár Zoltán prímás és zenekara (Segéd prímás - Márton Róbert, Nagybőgő - Csanya Jenő, Cimbalom - Krajcár Dezső, Brácsa - Gulyás Tibor, Klarinét - Únrgi Ferenc) rögzítette Jörg Tibor stúdiójában. „Az éneket viszont a határzár miatt Galántán, Szabó Ádám GILA stúdiójában énekeltem fel, természetesen Szeredy Krisztina tanárnőm felkészítésével és jóváhagyásával.”

A videót a fiatal Ajpek Janika készítette.

„Forgattunk a Tallós-i vízimalomnál, Alsószelin a Turulmadár emlékműnél (megjegyzem itt élveztem a legjobban, de a helyszínről csak magát a Turulmadarat használtuk fel), és a meseházikóban, a nagyfödémesi tájházban, amely a galántai múzeumhoz tartozik.”

És akkor jöjjön a klip:

 

 

További videók is várhatóak a jövőben „Egy másik magyar nótát is felénekeltünk már, ezúttal duettben Zsoltival, amihez szintén készítünk majd klipet. És jönnék még újabb vidám nóták, duettek.”

És a végére a korlátozások pozitív oldala:

„Ha ez a járvány nem lett volna, lehet hogy egyéb elfoglaltságok és fellépések mellett nem is jött volna létre a forgatás, feljátszások és ki tudja mikor jelent volna meg az első klip :)”

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk