Új Zagar videó: Dream of a Machine

Új videót, illetve remixalbumot készített Zagar. A tavaly megjelent, Fonogram-díjas, Light Leaks című albumon szereplő Dream of a Machine-hez készült klip a YouTube kiemelt csatornáján, a Vevón debütált.

"A videó különleges képességekkel rendelkező, indigó gyerekekről szól, akik az erdő mélyén, összetákolt faházakban élnek egy posztapokaliptikus világban. A klipben lazán kapcsolódó emlék- és hangulatképek jelennek meg. Inspirációt jelentettek a korai nyolcvanas évek ifjúsági filmjei és olyan mozik, mint A legyek ura vagy az Állj mellém!" - közölte Zságer Balázs, a Zagar zenekar vezetője.

Mint kifejtette, a kisfilmet húsz gyerek szereplésével forgatták több izgalmas helyszínen, egy elhagyatott lakótelepen, a kismarosi Duna-parton és a Börzsönyben. A rendező Szabó Áron volt, a video elkészítésében közreműködött a PPM filmstúdió és az Umbrella.

 

 

A Dream of a Machine remixeit tartalmazó gyűjtemény karácsonyra jelenik meg. Zságer Balázs elmondta, hogy a szám új single verziója mellett számos táncos átirat készült a glitch-hoptól a deep house-ig. Többek között Subotage, DNte és Bernathy Zsiga értelmezte újra a dalt, utóbbi a We Plants Are Happy Plants társaságában fel is lép december 11-én csütörtökön az Akvárium Klubban, ahol a Zagar a megjelenés alkalmából ad koncertet.

A hazai elektronikus zenei színtér egyik legsikeresebb zenekara, a Zagar 2001-ben alakult és eddig négy albumot készített. A Local Broadcast 2002-ben, a Szezon/Eastern Sugar (filmzene) 2004-ben, a Cannot Walk Fly Instead 2007-ben, a Light Leaks pedig tavaly jelent meg, utóbbi idén az év hazai elektronikus zenei albuma, illetve hangfelvétele kategóriában Fonogram-díjat kapott.

A Zagar zenekar tagjai: Zságer Balázs (billentyűs hangszerek, ének), Ligeti György (ének, gitár), Zságer-Varga Ákos (basszusgitár), Dj Bootsie (szkreccs) és Lázár Tibor (dob).

ATEMPO.sk