Katy Perry dala volt a legnépszerűbb a YouTube-on 2014-ben

Katy Perry

Katy Perry Dark Horse című dalának klipje volt a legnépszerűbb zenei videó a magyarok, a szlovákok és az egész világ internetezőinek körében is 2014-ben a YouTube videomegosztó oldal összesítése szerint.

A magyarok kedvenceiből összeállított lista második helyén Calvin Harris Summer című dala végzett, a harmadik legnépszerűbb videó pedig Majka és Curtis Csak te létezel című zenei videója lett. Ez a második év, hogy a videomegosztó a magyarok körében legkedveltebb videókat és csatornákat is rangsorolta.

 

 

Magyarország legfelkapottabb zenei YouTube videói 2014-ben:

1. Katy Perry - Dark Horse ft. Juicy J
2. Calvin Harris - Summer
3. Majka és Curtis - Csak te létezel
4. David Guetta & Showtek - Bad ft. Vassy
5. Jason Derulo - "Wiggle" feat. Snoop Dogg
6. Horváth Tamás & Raul feat. Children Of Distance - Vége
7. Shakira - Can't Remember to Forget You ft. Rihanna
8. We Are One (Ole Ola) (Olodum Mix)
9. Avicii - Addicted To You
10. The Chainsmokers – Selfie

A nem zenei videók között Magyarországon a legfelkapottabbak az Éjjel-Nappal Budapest című televíziós műsor Lalijának Lali Pop című klipje, Bogyó és Babóca 13 részes mesegyűjteménye, és a KerekMese szintén gyerekeknek szóló Doki dala.

 

 

Szlovákiában így alakult zenei videók listája 2014-ben:

1. Katy Perry – Dark Horse
2. Calvin Harris – Summer
3. Shakira ft. Rihanna – Can’t Remember To Forget You
4. Kontrafakt – Keď jazdíme my
5. Jason Derulo – Wiggle
6. The Chainsmokers – Selfie
7. Sigma – Nobody To Love
8. Kontrafakt – JBMNT
9. Enrique Iglesias – Bailando
10. David Guetta ft. Showtek – Bad

A toplisták összeállításakor az egyes videók nézettsége mellett azt is számításba vették, mekkora hatással voltak azok az internetezőkre. Megosztások, paródiák, remixek, és az eredeti videókra készített válaszvideók segítettek azonosítani az év videós toplistáit.

 

 

Katy Perry Dark Horse című videoklipje nemcsak a magyarok és a szlovákok, hanem az egész világ internetezőinek körében is a legnépszerűbb zenei videónak bizonyult: több mint 715 millió alkalommal töltötték le. A második helyre Enrique Iglesias Bailando című dala, harmadik helyre pedig Shakira Can't Remember to Forget You című dala került.

A YouTube-on világszerte havonta egymilliárd ember hatmilliárd órányi videót néz. Több mint egymillió YouTube-csatornatulajdonos keres pénzt a videomegosztón világszerte.

ATEMPO.sk / MTI