Új szerzeményével tér vissza A DAL-ba BariLaci - Elsétáltál (A DAL 2022)

Sokak számára volt emlékezetes pillanat, amikor a „Féltelek.” című, megindító dalával ült zongora elé BariLaci és mutatta be A Dal 2021 műsorában, milyen elemi muzikalitás lakozik benne. Az énekes-dalszerző egy rendkívül mozgalmas évet tudhat maga mögött és a maximum fokozatból idén sem tervez visszakapcsolni: máris egy új, érzelemdús zenével és klippel igyekszik előcsalogatni a bennünk rejlő táncost. Az „Elsétáltál”-t A Dal 2022 színpadán is láthatjuk hétvégén élőben, teljes zenekari kíséretben.

Néhány éve, egész fiatalon figyelt fel rá az ország Az ének iskolája televíziós tehetséggondozóban, A Dal 2021 műsorában pedig már kész férfiként és profi előadó-dalszerzőként láthattuk viszont BariLacit. Azóta egyre több helyen szerepelt és saját szerzeményeinek repertoárja is folyamatosan bővül: tavaly mutatta be a lendületes „Messzire mennék”-et vagy a könnyedebb hangvételű, „Minden nap”-ot.

Az „Elsétáltál” sok tekintetben visszanyúl a „Féltelek.” gyökereihez, hiszen Laci ismét mély, nehéz érzésekről írt, ám az új felvétel mégis a gyógyulás motívuma. A lelki építkezést leginkább a dallamvezetésben érezhetjük: szelíden indul, majd egy ritmikus groove kúszik be, ami teljességgel átveszi a kontrollt testünk felett és önkéntelen mozgásra késztet.

„Mindössze annyi a refrén, hogy „Elsétáltál”, így a verzékben bontakozik ki leginkább a mondanivaló, ami egy fájdalmas szakítás utáni állapotról szól. A csavar a dalban az, hogyha egy magyarul nem értő külföldi hallaná, könnyen hihetné, hogy ez egy derűs szám” – árulta el Laci a rádióbarát újdonság hátterét, amely szövegírásában a díjnyertes szerző, Pajor Tamás, a hangszerelésben pedig Kelemen Huba is részt vett.

Az új felvétel videóklipje különleges mozgóképi megvalósítással készült, amely jól szimbolizálja a teljes elválás lépcsőfokait olykor tükörből felvillanó, fájó múltbéli percekkel, ám ahogy Laci lassanként épül, körülötte minden a helyére kerül és ismét lüktetni kezd a világ.

 

 

ATEMPO.sk
Fotó: Gráf Péter