Fapapucs - Ördög Nórával készített közös klipet Szarka Tamás (VIDEÓ)

Hamarosan elkészül Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész, zeneszerző, költő Esthajnal című legújabb lemeze, melyből most egy kis ízelítőt kaphatunk egy kisfilm kíséretében.

A tematikus lemez témája egy szerelmi történet a cigánytábor életébe ágyazva, akiknek vándorlás az életük, soha nem tudnak megérkezni igazán, mert az otthonuk az út maga. Két gyönyörű ember tragikus szerelme, akik annyira büszkék, szabadok és erősek, hogy még a legszebb kötöttséget sem viselik el, inkább belehalnak. A szerző a mű megírásával szeretné erősíteni a magyar roma identitást és kulturális aktivitást, valamint felmutatni a roma hagyományokat.

A Fapapucs című dalhoz készült klip egyik főszereplője Ördög Nóra, aki kiváló táncos és színészi tehetségét is megmutatja.

A klipben szerepel természetesen Szarka Tamás és zenészbarátai. Az Esthajnal tehetségkutatóban felbukkant kis táncosok is részt vettek a forgatáson, a nyíregyházi Sója Miklós Görögkatolikus Általános Iskolából, valamint Rézműves Natália Nyírkátáról.

 

 

A lemezbemutató koncertre 2022. augusztus 19-én kerül sor Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A koncerten közösen lép színpadra Szarka Tamás és zenekara, valamint a Parno Graszt, Tóth Gabi, Reviczky Gábor és a roma tehetségkutató győztesei. Az Esthajnal tehetségkutató döntőjére május 14-én kerül sor.

EZ, ATEMPO.sk