Miért lesz felvidéki felvidékinek a farkasa? - Fontos kérdést feszeget új klipjében José (VIDEÓ)

Egy közéleti komment szekció ihlette José Ébresztő című vadonatúj dalát, amelyhez Fóti Dávid forgatott videoklipet. A komáromi előadó és a szintén komáromi filmes első közös munkája már elérhető az énekes csatornáján a legnagyobb videómegosztó oldalon.

„Akkor ért az impulzus, amikor belekeveredtem egy vitába egy komment szekcióban” – meséli új daláról az énekes. „Arra jöttem rá, hogy mi ketten, akik összeszólalkoztunk, nem mindenben értettünk egyet ugyan, de eszmeiségben mindketten ugyanarról beszéltünk. Két felvidéki szívta egymás vérét, miközben az lenne a dolgunk, hogy összefogjunk, buzdítsuk és emeljük fel egymást” – teszi hozzá.

Egy hónap alatt készült el az Ébresztő, zenei alappal, szöveggel, gitár felvételekkel, stúdiózással együtt. Két hete, két helyszínen forgott a videoklip, amelyben közreműködtek José közeli barátai és zenekara, a José LIVE is. A klip legszebb részei bizonyára a karvai Duna-parton, az énekes épülő háza közelében, naplementében forgatott képek lettek.

 

José LIVE

 

„Ahhoz képest, hogy a Lesz még nyár című dalom annak idején négy évig hevert a fiókban, az Ébresztő egy hónapja rekordidő” – fogalmaz a dalszerző, előadó, és nem véletlenül említi eddigi legismertebb dalát. „Hiszek abban, hogy felébredünk, és tényleg eljön a felvidéki nyár” – említi a harmincas évei elején járó énekes.

Ébresztő című dalának premierje a Forrás Rádió reggeli műsorában volt. José személyesen vendégeskedett a tatabányai stúdióban Fenyvesi Zoltán és Illyés Roland műsorvezetőknél.

 

José LIVE

 

Végül José tisztázza, nem megrendelésre írta a dalt, senkitől sem kapott érte pénzt, ezek a saját gondolatai, a dal témája pedig az előrehozott választások után is itt lesz a levegőben.

„Szívügyem lett ez a téma, ahogy a Duna is a szívügyem, ezért forgattuk a klipet Karván, a legszebb Duna-parton. A naplemente pedig csodálatos! Meg akartuk mutatni, hiszen az emberek mostanában hajlamosak csak negatív dolgokat észrevenni. Szóval Ébresztő! Vannak nagyon szép dolgok is a közelünkben!” – teszi hozzá José.

 

 

ATEMPO.sk