DALPREMIER: Mészáros Tamás - Kárpátok Szépe (A szépségverseny himnusza)

Az év elején már utalt arra Mészáros Tamás, hogy valami nagyobb dolog előtt áll. Most a titokról lerántotta a leplet. A február 14-én Dunaszerdahelyen megrendezésre kerülő Kárpátok Szépe verseny himnuszát rögzítette, melyet most a döntősök képeivel meg is hallgathatunk, nézhetünk.

A dal zenéjét és szövegét Pécsváradi Zoltánnal, Pratsler Istvánnal és Velena Istvánnal közösen írták. „Két éve dolgozunk együtt, két nagylemezt tudhatunk magunk mögött, így ezalatt az idő alatt megismertük egymás gondolatait, rezdüléseit. Szinte minden téren ugyanazt gondoljuk, ami a világ értékeit illeti és ez nagyon fontos.”

Hogy őt kérték fel a himnusz feléneklésére nem volt véletlen. „Václav Tamással, a Kárpátok Szépe megálmodójával még tavaly nyáron beszélgettem egy kávé mellett és elmondta, hogy mivel az előző megkeresését nem tudtam elfogadni a lemezbemutató koncertem miatt, arra gondolt, hogy mindenképpen szeretne bevonni a nagy, induló projektje terveibe. Elmesélte, hogy mit szeretne és a fontos küldetés mellett legyen még valami, ami különlegessé teszi ezt a versenyt a többitől. Így született meg az ötlet, hogy legyek én a Kárpátok Szépe ,,hangja". Felemelő, megtisztelő érzés volt bennem már akkor.”

 

 

De nem ez az egyetlen dala, ami majd elhangzik a versenyen. „Sok egyeztetés után megszületett a Kárpátok Szépe himnusza, illetve egy ütős, induló dal is, amely a himnusszal együtt élőben hangzik el majd a dunaszerdahelyi döntőn. Szeretnénk egy izgalmas nyitányt, amibe - ha az idő engedi - bevonnánk az est főszereplőit is, a versenyző hölgyeket.”

A döntős lányok közül már Tamás is megtalálta kedvencét. „Szerencsére mindegyik hölgy vonzó, karakteresek, elragadóak. Természetesen nekem is van favoritom, de ez maradjon az én titkom. :-)”

A Kárpátok Szépe döntőjére hamarosan elindul a jegyértékesítés. Aki biztos ott akar lenni vásárolja meg időben a belépőjegyét.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk