Amikor a Benjamin Gabe újragondol egy dalt

A múltkor összefutottam Madari Gáborral, a Benjamin Gabe alapítójával egy szórakozóhelyen (pedig annyi kocsma van a világon!), és ha már ott voltunk, összehoztunk egy interjút.

A napokban jelent meg a formáció friss videoklipje, egy új dal, pontosabban egy feldolgozás: Taylor Swift "Out of the woods" című száma. A klipet a GILA Studio-ban, a brit Wurd Sessions számára vették fel, és a forgatási költség is zenészbarát lehetett az eredetihez képest. De talán líraibbra és őszintébbre sikeredett a feldolgozás, ami feltétlenül pozitív. Madari Gábor zongorán kíséri magát, Gerő Jani pedig gitározik.

 

 

Milyen az élet ebben az új formációban?

Úgy érzem alkotóként és előadóként is ki tudok teljesedni a Benjamin Gabe-ben. Zeneszerzőként nagyon fontos nekem, hogy ne legyenek előttem korlátok. Ez a fajta szabadság szükséges ahhoz, hogy őszinte dalok szülessenek. Előadóként rám is és Janira is nagyobb szerep hárul mint idáig bármikor, de örömmel és kitartással nézünk a kihívás elé. Minden a szívünkből jön, és bízunk benne, hogy a közönség ezt érezni fogja.

Hol léptetek fel eddig, illetve mi a program a nyárra?

Mivel a Benjamin Gabe még alig egy éves, ezért koncertekre nem nagyon került sor. Meglepve tapasztaltuk ugyanakkor, hogy kaptunk pár felkérést a nyárra. Komoly munkát folytatunk a háttérben, és az őszre több meglepetést is tartogatunk, ezért a felkéréseket vissza kellett utasítanunk. Ugyanakkor ősz tájékán szeretnénk, ha már koncerteken, élő formációban is találkozhatna velünk a közönség.

Hogyan látod a zenekart 5-10 év múlva?

Érdekes kérdés, hogy hogyan látjuk a zenekar jövőjét ilyen messzi horizonton. Az az igazság, hogy ha az ember nagyot mond, azt gondolhatják, hogy csak álmodozik, ugyanakkor ha túl kicsit mondunk, azt róhatják fel az embernek, hogy nem mer álmodni. Annyit azonban megígérhetünk, hogy az általunk kitűzött célokat mindenképp meg akarjuk valósítani. Hogy mik ezek a célok, lépések, azt azok, akik követik a Benjamin Gabe-et tudni fogják.

Bódis Attila, ATEMPO.sk