KLIPPREMIER: Itt a Royko Passage újdonsága - Techno Disco

Royko Passage

Hosszú idő után újra hallat magáról a Royko Passage. Az alternatív zenét játszó banda egy új dallal és egy hozzá tartozó klippel lepi meg most a rajongókat.

„A Techno Disco címének semmi köze nincs a dal szövegéhez :-) Az első demó még 2005-ben készült, egy véletlenül discoban eltöltött éjszaka után. Később a dal át lett hangszerelve a zenekarra és volt neki egymillió verziója, de most már végleges formát kapott.” - mondta Strieženec Dávid.

Strieženec Matyi

A demót és a szöveget Strieženec Matyi írta, de a dal végleges formája a zenekar érdeme.

A videó készítését ezúttal is szakemberekre bízták. „Most hogy a zenekar már rendesen működik, próbálunk jobban odafigyelni ezekre a dolgokra is. Laczko Sanyával forgattuk a klipet Pozsonyban, egy hotel báltermében. A koncepciót már előre elterveztük, amihez nagyjából tartottuk is magunkat. Kellemes nap volt, elégedettek vagyunk az eredménnyel.”

 

 

Ez a dal a beharangozója a zenekar készülő második albumuknak. „A lemez már rögzítve van és jelenleg a keverés folyik. Szeptemberben szerettük volna, hogy megjelenjen, de ez most csúszik. Ami igazából nem is baj, mivel így több időnk van vele foglalkozni.” - jegyezte meg Dávid, aki a zenekar gitárosa. „Címet nem adtunk még az albumnak, de valószínű, hogy a zenekar nevét fogja viselni.”

Előző lemezük, a 4 Real 2012-ben jelent meg, mely nyolc évvel a megalakulásuk után született. „Az új album is egy hosszabb időszakaszt fog felölelni, de a legtöbb dal a közelmúltban született.”

Strieženec Dávid és Szeiff Attila

A Royko Passage az év elején ott volt a Radio_Head Awards jelöltjei között az Év dala kategóriában. De azt követően az album munkálataival foglalkozott a banda, ezért régen láthattuk őket színpadon. „Közben születtek gyerekek is a zenekarba, így nem akartunk másra koncentrálni. De remélhetőleg a 2017-es év mozgalmasabb lesz. Kijön az album, amivel lezárul egy korszak és mehetünk előre. Szeretnénk bekerülni nagyobb fesztiválokra és egyre többet koncertezni. És ha minden jól megy, akkor nekikezdeni a következő albumnak is.”

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk