Rúzsa Magdi és Presser Gábor visszatérnek Felvidékre

Rúzsa Magdi és Presser Gábor visszatérnek Felvidékre

Egy év után visszatér Rúzsa Magdi és Presser Gábor közös koncertsorozata Felvidékre. Két helyszínen lép majd színpadra a különleges duó.

Az énekesnő és a billentyűs-dalszerző 2015 tavaszától dolgozik együtt az Angyal mellettem című előadáson, amelyet azóta turnén mutatnak be Magyarországon és határon túl is. A koncert nagy részét kettesben adják elő, később csatlakozik hozzájuk három kiemelkedő tudású hangszeres művész is, hogy együtt egy különleges zenei együttest alkossanak.

Ezúttal is novemberben láthatjuk őket Felvidéken, 5-én Kassán a Művészetek Házában, majd 8-án Pozsonyban az Istropolisban. A határhoz közel november 10-én Mosonmagyaróváron, december 2-án pedig Salgótarjánban koncerteznek.

 

 

Presser Gábor zsűritag volt, amikor Rúzsa Magdi 2005-ben jelentkezett a Megasztár televíziós tehetségkutató műsorba, amelyet a következő évben megnyert. A sorozat után többször léptek fel együtt, a zeneszerző három dalt is írt neki. A legfrissebb Rúzsa Magdinak írt szám, az Angyal mellettem a novemberi koncerteken is elhangzik, a programban emellett régi és friss számok váltják egymást, köztük nem egy olyan, amelyet a billentyűs jóval az énekes születése előtt írt.

A turné tavaly novemberben indult Kecskeméten. Rúzsa Magdi idén februárban első önálló szólókoncertjét adta a Papp László Budapest Sportarénában, ezen vendégként Presser Gábor mellett Boban Markovic is fellépett.

 

Rúzsa Magdi

 

Rúzsa Magdi 2007-ben Magyarország képviseletében Aprócska blues című számával a 9. helyen végzett a helsinki Eurovíziós Dalfesztiválon. 2011 novemberétől önálló estje ment a Pesti Színházban Magdaléna Rúzsa címmel, 2013 és 2015 között szerepelt a közmédia eurovíziós dalválasztó műsorának, A Dalnak a zsűrijében is. Eddig három stúdióalbuma jelent meg - Ördögi angyal (2006), Iránytű (2008), Tizenegy (2012) -, 2014-ben Dalok húrokra és fúvósokra címmel koncertalbummal jelentkezett. 2007-ben Fonogram-díjat kapott mint az év felfedezettje, 2012-ben Artisjus-díjat vehetett át.

 

Presser Gábor

 

Presser Gábor Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas előadóművész, zeneszerző, zongorista és énekes, érdemes művész. 1967-től 1971-ig az Omega, 1971-től 2016-ig a Locomotiv GT zenésze, emellett hosszú ideje a Vígszínház zenei vezetője. Az Omegával négy, az LGT-vel tizenöt stúdióalbumot, szólóban hat szerzői lemezt készített, és nyolc színházi darabot írt. 2008 augusztusában az ő kezdeményezése nyomán indult útjára a Magyar Dal Napja. 2009. január 24-én 1 koncert címmel telt házas estet adott a Sportarénában, a vendégek között volt Rúzsa Magdi is.

Számtalan előadónak írt dalokat, Zorán szinte valamennyi, Kovács Kati négy albuma az ő műve, de nevéhez fűződik Katona Klári legsikeresebb időszaka is. Írt sikeres filmzenéket és mesejátékot is.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk