Ma kezdődik a Nyári Tábor - Helyzetjelentés a vár alól

Gombaszögi Nyári Tábor

Dübörög a zene, csiripelnek a verebek, folynak az utolsó simítások, ugyanis ma délután begördülnek a partybuszok és 16 órától elfoglalják helyüket az első táborlakók.

A Gombaszögi Nyári Tábor a szokásoshoz híven idén is tartalmas programot kínál mindenkinek, aki ellátogat Krasznahorkaváraljára. A politikai előadások keretein belül fontos megemlíteni a két szlovákiai magyar párt, az MKP és a Híd tematikus vitáit, amelyeknek a Tábor immár ötödik alkalommal ad otthont.

A táborozók ízlésüknek megfelelően válogathatnak számos előadás közül, szinte bármilyen témában, kézműveskedhetnek, vagy benevezhetnek a csapatjátékokra is. A Gurigongo Symposium jóvoltából a szlovákiai színházi élet egy hét erejéig Krasznahorkaváralján összpontosul. A színházkedvelők éjjel-nappal élvezhetik a gondosan összeállított programot. A Szalmaszínház felépítéséért a Fiatal Építészek Fóruma felel.

Az esti órákban a hazai és magyarországi zenei paletta színe java lép színpadra és szórakoztatja a közönséget. Július 18-a, péntek a Jóvilágvan zenekar jegyében fog telni; több előadóval is közös produkcióra készül a párkányi együttes. Fellép továbbá a magyarországi Anna and the Barbies, a Heaven Street Seven, az Intim Torna Illegál, a Longerstep, a Nemulass és a Soulfool Band. A Tankcsapda a felvidéki közönséggel többek között nálunk is megünnepli 25. születésnapját egy rockkal túlfűszerezett koncert kíséretében. A felvidéki zenészek közül az In Between, a MadDogX és a King Size zenekarokkal egészen biztosan találkozhat az, aki ellátogat a Táborba. A változatos koncertsorozatot a pécsi underground és hiphop zenekar, a Punnany Massif vasárnapi koncertje zárja. A Tábor rezidens lemezlovasa, DJ Peter mellett a galántai Bonita klub DJ-i gondoskodnak az állandó jó hangulatról.

Nem titkolt szándékkal vetettük bele magunkat a vasárnapi Szlovákiai Magyar Dal Napja szervezésébe sem; hagyományt szeretnénk teremteni. Július 20-a az amatőr felvidéki zenekarokon túl az összefogásról és az összetartozásról fog szólni. Guiness-rekord kísérletre készülünk: élőlánccal öleljük körbe Krasznahorka várát, amire minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A tábor zenei programja itt érhető el. A részletes napi programban itt böngészhetsz:

ATEMPO.sk