Felhívás! Vészfék ART Fesztivál 2014

Vészfék ART Fesztivál

Idén 2014. szeptember 19. és 21. között rendezik meg a Vészfék ART Összművészeti Fesztivált Dunaszerdahelyen, ahova színház, film, képzőművészet, drámaírás, zene kategóriákba várják a jelentkezőket.

Mi a Vészfék? Egy fesztivál, egy alternatív workshop ahol országok, kultúrák, művészetek találkoznak és keverednek, ahol a meghívottak film, színház, zenei és képzőművészeti kategóriában alkotnak. A résztvevők a feladatot a fesztivál kezdőnapján sorsolás útján kapják, majd másfél nap áll rendelkezésükre, hogy azt teljesítsék.

A színészek egy tapasztalt rendező/színész segítségével és a darab írójával közösen állítják színpadra a kisorsolt drámát, miközben a képzőművészek, filmesek, zenészek egyénileg, illetve csoportosan teljesítik a feladatokat. Az elkészült alkotások a fesztivál végén bemutatásra és értékelésre kerülnek.

Akik az elmúlt években nálunk zsűriztek: Forgács Miklós (rendező, dramaturg, Kassai Thália Színház), Molnár Emese (dramaturg, Komáromi Jókai Színház), Molnár Csaba (filmrendező), Vida Igor (Are you free? jazz fesztivál főszervező) és még sokan mások.

A szervezők szállást és étkezést térítésmentesen biztosítanak, ahogy minden csoport számára külön próbahelyiség is áll majd rendelkezésre. A fesztivál programjai a dunaszerdahelyi NFG Klubban és Durvacrew házban zajlanak majd.Jelentkezni 2014. augusztus 29-ig lehet a veszfekfiok@gmail.com emailcímen, ahová egy rövid bemutatkozó levelet és a kért csatolmányokat kell eljuttatni:

Drámaírás

Egyfelvonásos, minimum 2 maximum 5 személyes dráma elküldése tematikai megkötöttség nélkül. A drámát a színház kategóriába besorolást nyert résztvevők rendező segítségével állítják színpadra, így kérik, hogy a dráma hossza ne haladja meg a 15 oldalt. (12-es betűméret) A drámaíró a próbafolyamat részvevője és a rendező segítője. Kérik, figyelembe venni, hogy a besorolást nyert dráma az előadás igényeinek megfelelően változásokon mehet át.

Színház

Egyének és csoportok (2-4 fő) jelentkezését várják. A résztvevők a drámaírás kategóriába besorolást nyert drámát másfél nap leforgása alatt állítják színpadra. A jelentkezésnél kérik figyelembe venni, hogy a színházrendezők sorsolás alapján jutnak a drámához és színészeikhez, így a csoportos jelentkezők nem feltétlenül fognak közös darabba kerülni.

Film

Maximum 3 személyes filmes csoportok jelentkezését várják saját felszereléssel (kamera, vágóprogram, stb.). A fesztivál kezdőnapján a csoportok egy feldolgozásra kerülő tematikát sorsolnak, majd másfél nap leforgása alatt egy kisfilmet készítenek. Kérik, hogy egy korábban elkészített mozgóképes anyagot is csatoljatok. Hossz, stílus megkötés nincs.

Zene (hangszer, ének)

Egyének csoportok (maximum 5 fő) jelentkezését is várják. A bemutatkozó levél mellé kérik, hogy egy saját vagy feldolgozásra került szerzemény internetes linkjét is csatold. A besorolást nyert résztvevők másfél nap leforgása alatt, egy helyszínen kisorsolt feladatot teljesítenek a fesztivál végéig.

Képzőművészet

Egyéni kategória saját felszereléssel. A bemutatkozó levél mellé, kérnek egy korábban elkészült alkotást, adott esetben portfóliót is küldeni.

 

Figyelem!

A tavalyi résztvevőknek (kivételt a drámaírók képeznek) elég csak egy e-mailt küldeni a jelentkezési szándékukkal a veszfekfiok@gmail.com címre.

A fesztivál szervezési koncepciója és sajátos dramaturgiája a Vészfék sajátja. Kérjük, jelentkezéskor ezt figyelembe venni.

ATEMPO.sk