A Hangfoglalás kiállítás mostantól Budapest Music Expo

Első alkalommal 2006 szeptemberében került megrendezésre a Hangfoglalás Hangszer- Hang- Fény- Stúdiótechnikai kiállítás Budapesten mintegy 15.000 látogató érdeklődésével, melynek kísérőprogramja volt a klubfesztivál Budapest öt élőzenés szórakozóhelyén és szakmai kerekasztal-beszélgetések a zene és a zenélés jövőjéről.

Ebből nőtte ki magát Közép-Kelet-Európa legjelentősebb hangszeres eseménye, mely idén Budapest Music Expo néven kerül megrendezésre 2014. október 3-5. között ismét a Syma rendezvény és kongresszusi központban. A belépés most is mindenki számára ingyenes.

 

 

Mitől egyedülállóan vonzó ez a nemzetközi audióvizuális és zenei kiállítás?

 

A „szimplán” zenekedvelőknek

Páratlanul sokszínű zenei program, olyan „felhozatallal”, melyhez hasonlóval sehol nem találkozhat az ember. Három nap leforgása alatt csaknem 400 zenei esemény: koncertek, közönségtalálkozók, dedikálások, előadók, művészek kézfogásnyira, közös fotóra…

 

Családoknak, kisgyermekeknek

„Zenei Csodaország”: olyan vizuális és zenei élmény, amelyet a gyermekek varázslataként élnek meg: részt vehetnek gyermekekre szabott zenetréningen, zeneovi foglalkozáson. Szabadon próbálgathatják a legkülönfélébb hangszereket, ismerkedhetnek a hang- és hanghatás-keltés ezernyi eszközével és lehetőségével.

 

A pályakezdő és fiatal zenészeknek, a technika-szerelmeseinek

Több mint 10.000 zenei világmárka, szó szerint megszámlálhatatlan mennyiségű hangszer, hang- fény- színpad és stúdiótechnikai eszköz, melyek mind kipróbálhatók, összehasonlíthatók. Hangszeres legendák, a legismertebb demonstrátorok, szakértők briliáns bemutatói, mini koncertjei.

 

A hivatásos zenészeknek és technikai szakembereknek

A rendezvény tökéletes alkalom a kapcsolatépítésre és ápolásra, kötetlen, baráti közegben. Tájékozódhatunk a világtrendekről, tendenciákról. A szakemberek, szakmabéliek számára rendezett speciális technológiai előadásaink, a kiállítási forgatagtól elkülönített, nyugodt környezetben kerülnek lebonyolításra.

 

Az iparági, művelődési szakembereknek

Szakmai beszélgetések, előadók olyan témákban, mint a „Zeneipar Magyarországon” „Tehetségkutatás vagy business?”, „A könnyűzene világa belülről”, „ A jogdíjak és a jogdíjkezelés.” A HANOSZ – Hangszeresek Országos Szövetsége hagyományos szakmai „Öröm a Zene!” díjátadója, amellyel a hazai zenei élet legkiválóbb szakembereit díjazza, valamint az „Öröm a zene!” országos tehetségkutató sorozat döntője. A tehetségkutató is névváltoztatáson esett át, hisz eddig Hangfoglaló néven ismerhettük. Felvidékről a komáromi KerecseN zenekar jutott a verseny döntőjébe a Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 1. Szemléjén megrendezett válogatónak köszönhetően.

 

A média képviselőinek

Kifogyhatatlan mennyiségű, aktuális, népszerű téma és tartalom, valódi karakterekkel, a zenei és színpadi élet meghatározó szereplőivel, egyedülálló vizuális és audiovizuális környezetben, 12.000 m2-en, 50.000 látogatóval.

 

Forgalmazóknak, szolgáltatóknak, gyártóknak és kereskedőknek

Közép-Kelet-Európa legnagyobb hangszeres hang- fény- színpad és stúdiótechnikai eseménye száz kiállítási standdal, lenyűgöző installációkkal. A rendezvény maga a „ZENE ÉS MINDEN, AMI MÖGÖTTE VAN!”

ATEMPO.sk