Republic és hazai ízek – jön a 7. Tumultus Fesztivál

Összeállt a program. 2 nap és több mint 15 együttes jellemzi majd a 7. Tumultus Fesztivált, mely július 15-e és 17-e között kerül megrendezésre a perbetei futballstadionban. Ezúttal kiemelt figyelmet kapnak a hazai, felvidéki bandák.

 

A pénteki nap délutánján immár harmadik alkalommal kerül megszervezésre a Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok Szemléje, ahol újabb tehetséges zenekaroknak adatik meg a lehetőség, hogy zenéjével elbűvölhesse a szakértő zsűrit és az érdeklődőket. A jelentkezőket 2016. június 20-ig várják. A részleteket itt olvashatjátok.

Az esti műsort a hazai blues legavatottabb művelője a naszvadi História kezdi. Péntek fénypontja a magyarországi REPUBLIC együttes koncertje lesz, mely újra fénykorát éli és járja Kárpát-medencét. Őket követi majd az egyik legnépszerűbb hazai rock banda, a Phoenix RT és a napot a dunaszerdahelyi Raf II zárja.

 

A szombat délután rendhagyó programokkal indul. A Szemle keretein belül érdekes előadásokra, beszélgetésekre, hangszer bemutatókra és workshopokra került sor. MINDEN FELVIDÉKI MAGYAR ZENÉSZNEK ÉS ZENESZERETŐNEK ITT A HELYE!

Ezután jön az idei Szemle eredményhirdetése, majd pedig a színpad a kiemelt hazai bandáké. Elsőként a rozsnyói Witchcry csap a húrok közé, utána a színpad a tavalyi szemle győzteséé, a komáromi Aylen's Fall-e. Az este egyik különlegessége, hogy a fesztiválon lesz a szintén komáromi KerecseN első nagylemezének keresztelője, melyet be is mutat majd a banda.

Őket követi a zselízi Nautilus, aki 15 éves születésnapi koncertjére készül tele extrákkal. Az estét a párkányi Ser On Stone és a szőgyéni MaddogX zárja.

 

A fesztivál házigazdája Fada, aki a jó hangulatról gondoskodik majd mindkét nap hajnalig.

Gyere el te is és jelenléteddel támogasd a hazai bandákat.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk