Ma este jön az Eurovíziós Dalfesztivál döntője – Madonna is fellép

Ma este jön az Eurovíziós Dalfesztivál döntője – Madonna is fellép

Ma este kerül sor a 64. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjére Tel-Avivban, ahol összesen 26 ország képviselteti magát. A fináléban a Magyarországot képviselő Pápai Joci nem jutott be.

Az első elődöntőt kedden tartották és a ciprusi Tamta, a szlovén Zala Kralj és Gasper Santl, a cseh Lake Malawi, a fehérorosz Zena, a szerb Nevena Bozovic, az ausztrál Kate Miller-Heidke, az izlandi Hatari, az észt Victor Crone, a görög Katerine Duska, valamint a másodszor induló San Marinó-i Serhat állhat majd újra színpadra.

 

 

A második elődöntőből a szakmai zsűri pontjainak és a nézők szavazatainak kombinációja alapján továbbjutott a döntőbe az észak-macedón Tamara Todevska, a holland Duncan Laurence, az albán Jonida Maliqi, a svéd John Lundvik, az orosz Szergej Lazarev, az azerbajdzsáni Chingiz, a dán Leonora, a norvég Keiino, a svájci Luca Hänni és a máltai Michaela.

Vendégként Madonna lép fel a fináléba, aki egy különleges produkcióval készül.

A szombati döntőt a Duna Televízió élőben közvetíti 21 órától az izraeli helyszínről Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie közreműködésével. Előtte 20 óra 30 perctől Hangolódjunk az Eurovízióra! címmel felvezető műsort sugároz a csatorna Forró Bence műsorvezetésével.

EZ, ATEMPO.sk / MTI