Még négyen vannak versenyben a Kamara Virtuózok tehetségkutatóban

Virtuózok

A Seven Sax együttes búcsúzott a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató ötödik, Kamara Virtuózok elnevezésű évadának negyedik adásában pénteken, így négy formáció maradt még versenyben a győzelemért.

A Duna Televízióban és a Duna Worldön sugárzott műsor új évadában nyolc csapat kezdte a versenyzést, a pénteki adásban öt formáció lépett fel:

az Aeris Brass Quintettet,
a Flauticát,
Sárközy Lajost és zenekarát,
a Seven Saxot
és a TanBorEn Triót láthatták a nézők.

Az adás végén a zsűri elbúcsúzott a Seven Sax együttes tagjaitól, előtte azonban Kesselyák Gergely átadta hegedűjét a neki legjobban tetsző formációnak, a TanBorEn Triónak, amelynek tagjai így már a második hegedűjüket vihették haza.

Az adásban extra produkcióként a felvidéki Bertók Pityu vezette Arte Diversa Ensemble is színpadra állt.

A zsűri tagja ebben az évben is Miklósa Erika Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima-díjas énekesnő; Batta András Erkel- és Széchenyi-díjas zenetörténész, a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke; Kesselyák Gergely Liszt-díjas érdemes művész, a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója, a Magyar Állami Operaház első karmestere; Balázs János Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál alapítója; Várdai István Liszt-díjas gordonkaművész, a bécsi Zeneakadémia cselló professzora.

A Kamara Virtuózok győzteséről a közönség dönt majd a hatodik adásban, a nézők a döntőbe jutó három formációra szavazhatnak.

A Kamara Virtuózok két műsorvezetője Morvai Noémi és Bősze Ádám. Az adásokat a Duna Televízió és a Duna World sugározza, az M5 kulturális csatorna is ismétli. Vasárnap délelőttönként a Bartók Rádió a Continuo - Kísérjük a Virtuózokat! című magazinműsorában foglalkozik a pénteki adással.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Sárvári Géza Zsolt