Felvidéki billentyűse lett a Ladánybene 27-nek – Gútán mutatkoznak be

Felvidéki billentyűse lett a Ladánybene 27-nek – Gútán mutatkoznak be

Gútai származású zenész lett a Ladánybene 27 új billentyűse. A legendás reggae zenekar a Hajómalom fesztivál sajtótájékoztatóján jelentette be hivatalosan is a hírt, miszerint 2019-től Fűri Tamás alias “Lumbi” erősíti a csapatot. Rajta kívül a doboknál Hertelendi Anna, trombitán pedig Péter Zoli csatlakozott a zenekarhoz. Ebben a felállásban először játszanak majd együtt Felvidéken, Gútán a 2019. augusztus 16–17-én zajló II. Hajómalom fesztiválon.

A pénteki nyitónap másik zenekara a felvidéki Gorlo Volka, akik akusztikus minimál popot játszanak. Az ő gútai vonatkozásuk pedig nem más, mint a dobosuk Gőgh Ákos-Oggy, akinek ez a 3. párhuzamosan futó projektje, amiben a ritmust üti.

A helloGúta polgári társulás 2019-ben már másodízben rendezi meg a HAJÓMALOM FESZTIVÁLT a festői szépségű gútai hajómalom területén “Ízek, dallamok, barátok” szlogennel. A társaság két alelnöke Forgács Attila és Kárpáty Ernő elmondta: A rendezvény küldetése, hogy rávilágítson a hajómalom melletti “Dögös” területében rejlő turisztikai lehetőségekre. Mindezt igényes programok, gasztronómiai és zenei élmények mentén, a felvidéki vonatkozásokat előtérbe helyezve.

 

Hajómalom fesztivál

 

A pénteki nap közéleti programjaként Nyitra Megye támogatásával egy konferenciát szerveznek “Quo Vadis, Gútai turizmus” címmel, ahol majd ünnepélyes keretek között átadásra kerül a tavaly alapított Pro Turismo díj is, amit minden évben az a személy vagy társaság kap, aki legtöbbet tett a helyi turizmusért.

Idén is 5 eurós napijegy fejében lesz látogatható a fesztivál, azonban most lehetőség nyílik 8 euróért két napos bérletet is vásárolni. Újdonság, hogy a jegyeket online is meg lehet vásárolni a oneticket.sk oldalon.

A jegyár a programokon túl kedvezményekre jogosít, utalványokat, kóstolójegyeket tartalmaz, valamint a hajómalom látogatás is benne lesz a fesztivál ideje alatt, ami egyébként 2 euró év közben.

A szombati nap programjáról egyelőre nem árultak el még semmit a szervezők, mondván tavaly is pozitívan hatott az érdeklődésre a titokzatos előkampány. Annyit lehet tudni, hogy sok izgalmas kísérőrendezvény és gyermekprogram színesíti majd a rendezvényt. Azt ígérték, hogy egy hónap múlva bemutatásra kerül a többi fellépő és attrakció is, szóval érdemes lesz figyelni a Hajómalom fesztivál facebook oldalát mert értékes nyereményjátékokkal is készülnek.

ATEMPO.sk