Kórusok Téli Éjszakája 2024-ben is – ők lesznek a fellépők

A Kórusok Éjszakája a Csíkszerda kórus önkéntesei által szervezett kórusfesztivál, a budapesti kulturális élet pezsgő rendezvénye. Idén hetedik alkalommal nem csak nyáron, hanem télen is megrendezik a fesztivált, a Kórusok Téli Éjszakáját. Ezúttal is a Magyar Zene Házában töltik meg hanggal a telet 2024. február 24-én.

„Hiszünk benne, hogy énekelni mindenki tud, és a kóruskultúrának nem csak a klasszikus koncerttermekben van helye. Az együtt éneklés örömöt ad, lelkesít, megmozgat, összhangba hoz, közösséget teremt.” - vallják a szervezők.

Ennek szellemében hazai és külföldi kórusok adnak összesen 30 koncertet az épület 5 párhuzamos helyszínén. A kórusokat öt kategóriába sorolták: klasszikus, régizene, könnyű, kortárs, népzene; így minden koncertsávban többféle stílusból választhat a közönség.

 

Kórusok Téli Éjszakája 2024

 

Az esemény záróakkordja ismét a közös éneklés lesz, ahol a fesztivál záródalát éneklik a résztvevő kórusok és a közönség – együtt.

Az idei fesztivál győztes műve Horváth Bálint: Távolodóban című alkotása.

"Zenét írok, zenéről írok, kottákat szerkesztek, tanítok. Darabjaim többsége vokális zene, akárcsak a 2024-es Kórusok Téli Éjszakájára szánt zárókórus. Megtiszteltetés, hogy második alkalommal is méltónak találtak a feladatra! A Távolodóban a közelmúltban elhunyt nagy erdélyi költő, Kovács András Ferenc varázslatos, pasztellszerű soraira készült." - mondta a szerző.

 

Az eseményen fellépő kórusok:

Argenteus Hangműhely
Banyatank
Cantilena Női Kamarakórus (Gumpoldskirchen)
Capella Columbae
Cheeky
Gemma Énekegyüttes
Gizella Nőikar
H.A.B
Kecskeméti Cantus Nobilis Kórus
KVVKamarakórus
Parázs
Pax et Bonum Kamarakórus
ProVocal Énekegyüttes
Tulipán
Városminor Kamarakórus

 

Mindenkit szeretettel várnak Budapesten, a Városligetben, a Magyar Zene Házában február 24-én, szombaton 18.00 órától!

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Varga Orsi, Kórusok Éjszakája