Stork Natasa duplán - New York-i fesztiválon lesz a premierje Szilágyi Fanni első mozifilmjének (+VIDEÓ)

A Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült VESZÉLYES LEHET A FAGYI tengerentúli premierje a ma kezdődő New York-i Filmhéten lesz. Az esemény ideje alatt a nagyközönség az egész Egyesült Államok területén online is megnézheti a Stork Natasa kettős főszereplésével készült különleges alkotást, melyet november közepén mutat be a Mozinet a magyar mozikban.

A New York-i Filmhét évről évre olyan nemzetközi válogatással várja a közönséget, amelyben a már befutott rendezők mellett az elsőfilmes alkotók is bemutatkozhatnak. A szervezők emellett ügyelnek a sokszínűségre, hiszen a céljuk, hogy a moziélmény minél több aspektusait bemutassák, és felhívják a figyelmet a film közösségformáló erejére. Idén két kategóriában – nagyjáték,- és rövidfilm – mindössze 13 alkotást mutatnak be, emellett a versenyen kívüli retrospektív programban máig meghatározó alkotásokat is meg lehet tekinteni.

Szilágyi Fanni a Nemzeti Filmintézet első filmeseket támogató Inkubátor Programjában készült mozifilmjében a radiológusként dolgozó Adél és jó anyagi körülmények között élő egypetéjű ikertestvére történetét dolgozza fel.

A két nő a külső hasonlóságok ellenére máshogyan látják magukat és egymást és mindketten a másik életét irigylik.

Konfliktusokkal terhelt kapcsolatukba Ákos színrelépése hoz váratlan fordulatot.

 

 

„Egy elsőfilm megalkotása tele van kompromisszum helyzettel, de nem bánok semmit. Rengeteg kockázatot vállaltunk és megnehezítettük a saját dolgunkat, de szerintem megérte. Nagyon sok érzésem, fájdalmam és örömöm van ebben a filmben, ezért még nem tudom eldönteni, hogy melyik az erősebb bennem: a félelem attól, hogy mindenki belekukkanthat majd a fejembe, vagy a várakozás.”

– nyilatkozta Szilági Fanni rendező, aki korábbi kisfilmjeivel (A kamaszkor vége, A csatárnő bal lába életveszélyes, Minden vonal, Orsi és Tienshinhan) már bizonyította, hogy meghökkentő eredetiséggel, érzékenyen képes nehéz témákról beszélni.

A Stork Natasa, Patkós Márton, Szabó Máté, Csikász Ágnes és Bódy Magdi főszereplésével készült Veszélyes lehet a fagyi producere Pataki Ági és Kenesei Edina, forgatókönyvírója Lányi Zsófi, rendezője Szilágyi Fanni. A filmet Szilágyi Gábor fényképezte, vágója Ördög Zsófia, zenéjét Kalotás Csaba szerezte.

A Veszélyes lehet a fagyi a Partnerfilms gyártásában valósult meg és Magyarországon november 17-től lesz látható a Mozinet forgalmazásában.

ATEMPO.sk
Fotó: NFI