Felvidéken zárja külföldi koncertjei sorát az Omega

Vágsellyén lép fel az Omega november 5-én a Tűzvihar című turnéja keretében. A Városi Sportcsarnokban láthatjuk őket idén utoljára Felvidéken.

Kóbor János, az együttes frontembere elmondta, hogy a bő kétórás koncert lesz a főpróbája az együttes november 8-i budapesti fellépésének.

A helyszín nem véletlen, hisz idén 55 éve, hogy épp vágsellyén mutatkozott be az együttes az akkori Csehszlovákiában.

 

 

Az Omega Tűzvihar című turnéjáról korábban azt közölte, hogy "főszereplője a rock, a harmóniák, a mindenki által ismert és kedvelt Omega. A koncertsorozaton a progresszívebb időszak dalai szólalnak meg modern, lüktető hangszereléssel. A műsoron szereplő legrégebbi szám ugyan több mint ötvenéves, de egy kicsit sem lóg ki a sorból, a mai fülnek is kellemes, egyszerű szavakkal mesél".

A zenekar a Tűzvihar után jövőre, az Omega színpadra lépésének 60. évfordulójára az Omega testamentum című koncertsorozattal jelentkezik

, amelyet egy "nagyon komoly, progresszív, a mai kor rockízlésnek megfelelő", új anyagnak nevezett az együttes énekese. Hozzátette: 2020-ban a koncertturnéval azonos című könyv jelenik meg az Omegáról.

 

 

Az 1962-ben alakult Omega a magyar könnyűzenei élet meghatározó zenekara. A hazai könnyűzenei együttesek közül

az Omega adta ki az első önálló albumot, az első CD-t és DVD-t, emellett a zenekar nevéhez fűződik a legtöbb eladott lemez, az "első igazi színpadi show is lézerrel és füsttel".

Az Omega minden idők egyik legsikeresebb magyar rockzenekara. Az 1960-as évek második felében első közép-kelet-európai zenekarként turnézhatott az Egyesült Királyságban. Világszerte több mint 50 millió albumot adott el, itthon eddig tizenhét stúdiólemez mellett több válogatást, koncertalbumot és DVD-t jelentetett meg.

A zenekarban 1971 óta játszik együtt négy jelenlegi tag, Kóbor János énekes, Molnár György gitáros, Benkő László billentyűs és Debreczeni Ferenc dobos, mellettük Szekeres Tamás gitáros és Szöllősi Kati basszusgitáros zenél hosszú évek óta az Omegában.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Benkő László