Születésnapi koncertet ad a Kormorán Vadkerti Imrével és Fehér Nórával az élen

Születésnapi koncertet ad a Kormorán együttes az Uránia Nemzeti Filmszínházban Budapesten december 16-án.

Az este első részében az erdélyi TransylMania zenekart hallhatja a közönség, amelyhez a Kormorán zenekar számtalan szálon kötődik - mondta Koltay Gergely Kossuth-díjas zeneszerző, a Kormorán együttes alapítója.

A műsor második felében a Kormorán zenekar játssza el legismertebb dalait. Az eseményre megjelenik az együttes válogatásalbuma is, mely tartalmazza az elmúlt évek legjobb felvételeit - tette hozzá Koltay Gergely.

A Kormorán zenekart Koltay Gergely 1976-ban alapította. 1978-tól elsőként ötvözték Magyarországon a folk és a rock műfaját, ezzel zenei stílust teremtve, melyet azóta sok más együttes követett. Fennállásuk óta több mint száznegyven zenealbumot publikáltak Magyarországon és külföldön.

Az együttes koncertprogramjain kívül egy sor albumot készített pop énekeseknek, blues és rock sztároknak, valamint színészeknek. Megannyi színpadi mű, opera, valamint filmzene bizonyítja a zenekar sokszínűségét s alkotóerejét (Honfoglalás, Sacra Corona, A Megfeszített, ...)

 

https://www.youtube.com/watch?v=B09DaBBlAC8

 

A Kormorán első fénykora a ’80-as évekre tehető, 2000 óta pedig másodvirágzását éli. Az ezredfordulóra ugyanis Koltay nyolc elhivatott és invenciózus zenészt gyűjtött maga köré, még lendületesebbé, hitelesebbé téve a formációt. Kialakult az összetéveszthetetlen vokális hangzás, amely a hangszeresek virtuozitásával párosul.

A zenekar tagjai

Fehér Nóra (ének)
Vadkerti Imre (ének)
Koltay Gergely (fúvós hangszerek)
Gáspár Álmos (hegedű)
Karácson Zsolt (dobok)
Szekeres Zoltán (gitár)
Szűts István (billentyűs hangszerek)
Zsoldos Tamás (basszus gitár)

EZ, ATEMPO.sk / MTI