Testamentum - 2020-ban visszatér Felvidékre az Omega

November elején Vágsellyén láthattuk utoljára Felvidéken a legendás Omegát. De nem kell búsulni, hisz 2020-ban is ellátogatnak Szlovákiába, hogy bemutassák legújabb anyagukat.

Jövőre a zenekar színpadra lépésének 60. évfordulójára az Omega Testamentum című koncertsorozattal jelentkeznek, amelyet egy "nagyon komoly, progresszív, a mai kor rockízlésnek megfelelő", új anyagnak nevezett az együttes énekese, Kóbor János.

Hozzátette: 2020-ban a koncertturnéval azonos című könyv is megjelenik az Omegáról.

Már most hivatalossá vált, hogy ezúttal a Zobor-vidékre látogat a legendás zenekar, a nyitrai szabadtéri színpadon adnak egy fergeteges koncertet 2020. június 27-én, szombaton este.

 

 

Az 1962-ben alakult Omega a magyar könnyűzenei élet meghatározó zenekara. A hazai könnyűzenei együttesek közül

az Omega adta ki az első önálló albumot, az első CD-t és DVD-t, emellett a zenekar nevéhez fűződik a legtöbb eladott lemez, az "első igazi színpadi show is lézerrel és füsttel".

Az Omega minden idők egyik legsikeresebb magyar rockzenekara. Az 1960-as évek második felében első közép-kelet-európai zenekarként turnézhatott az Egyesült Királyságban. Világszerte több mint 50 millió albumot adott el, itthon eddig tizenhét stúdiólemez mellett több válogatást, koncertalbumot és DVD-t jelentetett meg.

 

 

A zenekarban 1971 óta játszik együtt négy jelenlegi tag, Kóbor János énekes, Molnár György gitáros, Benkő László billentyűs és Debreczeni Ferenc dobos, mellettük Szekeres Tamás gitáros és Szöllősi Kati basszusgitáros zenél hosszú évek óta az Omegában.

EZ, ATEMPO.sk