Három príma a színpadon – új premier lesz a Zenthe Ferenc Színházban

Három príma a színpadon – új premier lesz a Zenthe Ferenc Színházban

A magyar kultúra napján, január 22-én, szerdán este mutatja be új előadását a Zenthe Ferenc Színház. A könnyed, vidám, zenés vígjáték Mikó István harmadik produkciója és első rendezése a színházában.

A Nem élhetek muzsikaszó nélkül című darab különlegessége, hogy egyszerre lép színpadra három megyei Príma-díjat elnyert előadó: a Nógrád Táncegyüttes, a Dűvő zenekar és a Zenthe Ferenc Színház.

 

Zenthe Ferenc Színház

 

A Nógrád Táncegyüttes 2013-ban, a Dűvő zenekar 2017-ben, míg a Zenthe Ferenc Színház 2018-ban nyerte el a rangos elismerést, s ez az első alkalom, hogy immáron három Príma áll ugyanabban a produkcióban a színpadon.

A történet Balázs (Rácz János) nyírségi birtokos nem vívódó és elbukó figurája köré épül, aki nem veti meg a három napig tartó mulatságot, szereti a vidámságot és a cigányzenét. Asszonykája Pólika (Házi Anita) számára azonban sáskajárás minden mulatság, ami persze bonyodalmakat szül. Az előadáson mutatkozik be Szabó Anikó, Jókai Ági és Hartmann Teréz, mint a színház új színésze, valamint a bérletes nagyközönség előtt Simon Kata.

 

Zenthe Ferenc Színház

 

Az előadást a premier után január 23-án és 24-én is megtekintheti a közönség Salgótarjánban, majd országjáró turnén vesz részt vele a Zenthe Ferenc Színház.

ATEMPO.sk