Különdíjat kaptak a kassai gimi színjátszói

39. alkalommal zajlottak a Madách Imre Irodalmi és Színjátszó Napok Balassagyarmaton. Tíz előadást tekinthettek meg a színházkedvelők a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban.

A felvidéki, kassai KGSzT A félőlény című előadását mutatta be, mely a tavalyi Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál fődíjas műve volt.

 

Kassai Gimnazisták Színjátszó Társulata

 

A repertoár változatos és színvonalas volt, amit a megtelt nézőtér is jól mutatott. Nézők és társulatok a Felvidékről, a vármegye összes településéről, az ország minden nagyvárosából érkeztek Balassagyarmatra.

 

A versenyt háromtagú zsűri értékelte:

Ascher Tamás, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar rendező
Regős János, színész, rendező, író
ifj. Vidnyánszky Attila, színművész, rendező.

 

A 39. ISZN legjobb előadásáért járó díjat a Trainingspot Társulat Sűrített című előadása kapta.

A fesztivál legjobb színésznője és színésze díját Manyasz Erikának és Boda Tibornak, a Traniningspot Társulat színészeinek ítélte oda. A legjobb színész elismerést megosztott díjazással Bajzák Valentin (Rábl Színpad és Zenei Közösség) is átvehette.

A legjobb rendezés díját Dely Géza, a bajai Rábl Színpad és Zenei Közösség tagja kapta. A fesztivál rendezői különdíját Fábián Péter, a Rév Színház rendezője nyerte el.

A Kassai Gimnazisták Színjátszó Társulata pedig különdíjat vihetett haza, melyet Golyán Krisztina, a művelődési központ vezetője, a fiatalok tehetséggondozását támogatva adta át.

 

Kassai Gimnazisták Színjátszó Társulata

 

 Mindenkinek gratulálunk mi is!

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Mikszáth Kálmán Művelődési Központ