Koncertturnéra indul a Joker Oscar-díjas filmzenéje (+VIDEÓ)

Világkörüli koncertturnéra indul tavasszal a Joker filmzenéje. Todd Pillipps képregényfilmje 11 Oscar-jelölést kapott, ebből elhozta a legjobb főszereplő díját Joaquin Phoenix és a legjobb filmzennéért az izlandi zeneszerző, Hildur Gudnadóttir.

Hildur lett a harmadik nő, aki ebben a kategóriában valaha Oscart kapott. Gudnadóttir a díjat megköszönve "a nőket, anyákat és lányokat" arra biztatta, hogy hallassák hangjukat.

A rendhagyó, sötét tónusú képregényfilm a mozikban is átütő sikert aratott, globális bevétele meghaladta az egymilliárd dollárt (304 milliárd forint).

 

 

A Warner Bros. produkciójának filmzenéjét élő koncertsorozaton akarják bemutatni. A szimfonikus zenekar kíséretével szervezett turné első állomása április 30-án Londonban lesz. Július közepéig több fellépést is tartanak Nagy-Britanniában, majd további európai és más nemzetközi állomásokat is terveznek.

Hildur Gudnadóttir izlandi zeneszerző Joker-filmzenéje az idei díjszezonban már elnyerte a Golden Globe-díjat és a BAFTA-díjat is. Korábban a Chernobyl című minisorozat eredeti filmzenéjéért Emmy-díjat is kapott.

EZ, ATEMPO.sk / MTI