A Kormoran akusztikus koncertje rádióban és TV-ben

A Kormoran akusztikus koncertje rádióban és TV-ben

Az 1976-ban Koltay Gergely által alapított és a máig töretlen népszerűségnek örvendő Kormorán zenekar egy különleges csemegével kápráztatja el rajongóit. A közismert dalaikat akusztikus hangszerelésben hallhatjuk és láthatjuk az M2 Petőfi TV illetve a Petőfi Rádió jóvoltából.

Februárban a budapesti A38-as hajón került rögzítésre a koncert mely most lát napvilágot.

Március 29-én, vasárnap este 22.00 órakor a Petőfi Rádió hullámhosszán, másnap este (március 30.), 22.15-től pedig az M2 Petőfi TV-n találkozhatunk a Kormoránnal. Bónuszként hétfőn Koltay Gergellyel 21.30-tól az M2 Én vagyok itt című műsorában skypos interjút hallhatunk.

 

 

A Kormorán zenekar elsőként ötvözték zenéjében Magyarországon a folk és a rock műfaját, ezzel új műfajt teremtve hazánkban. Fennállásuk óta több mint 140 zenealbumot publikáltak Magyarországon és külföldön.

A Kormorán első fénykora a ’80-as évekre tehető, 2000 óta pedig másodvirágzását éli. Az ezredfordulóra ugyanis Koltay nyolc elhivatott és invenciózus zenészt gyűjtött maga köré, még lendületesebbé, hitelesebbé téve a formációt. Kialakult az összetéveszthetetlen vokális hangzás, amely a hangszeresek virtuozitásával párosul.

Számos rockopera (A költő visszatér, Zúgjatok harangok, Elektra mindörökké, A Megfeszített, A Napba öltözött lány, Itt élned, halnod kell, Trianon), és filmzene (Julianus, Honfoglalás, Sacra Corona) kötődik nevükhöz. Készítettek albumokat mások mellett Deák Bill Gyulának és Varga Miklósnak, dolgoztak többek között Charlieval, Kalapács Józseffel, Papadimitriu Athinával.

A zenekar rendszeresen koncertezik Magyarországon kívül a Felvidéken, Erdélyben, Vajdaságban, Kárpátalján, de turnéztak már Európa-szerte, Venezuelában, és Kubában is.

A zenekar tagjai

Fehér Nóra (ének)
Vadkerti Imre (ének)
Koltay Gergely (fúvós hangszerek)
Gáspár Álmos (hegedű)
Karácson Zsolt (dobok)
Szekeres Zoltán (gitár)
Szűts István (billentyűs hangszerek)
Zsoldos Tamás (basszus gitár)

Balla Mária, ATEMPO.sk