Játékfilm készült az Eurovíziós Dalfesztiválról (+VIDEÓ)

Játékfilm készült az Eurovíziós Dalfesztiválról (+VIDEÓ)

Will Ferrell-lel és Rachel McAdamsszel készített játékfilmet az Eurovíziós Dalfesztiválról a Netflix streamingszolgáltató - írta a BBC hírportálja.

Ferrell és McAdams a film főszereplőjeként a dalverseny egy fiktív párosának bőrébe bújik az Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga című komédiában, amely a világ legnagyobb élő zenei tévéshow-ját ünnepli. A két világsztár az Izlandot képviselő Fire Saga duót játssza.

A film zenéjéért Savan Kotecha felelt, aki korábban olyan popsztárokkal dolgozott együtt, mint Ariana Grande, Demi Lovato vagy Ellie Goulding.

 

 

A történet a világjárvány miatt idén elmaradt dalverseny szokásos szabályait követi, minden országot egy-egy előadó képvisel a maga dalával. Kotecha olyan szakembereket gyűjtött maga köré, akik közül sokan valóban dolgoztak egy-egy eurovíziós produkción, a dalok és a színpadi előadások így "olyanok, mintha tényleg esélyük lenne nyerni" - mondta el a zenei rendező a BBC-nek.

A fiktív fellépők között szerepel néhány valódi is, köztük a londoni Anteros, akik a filmben Finnország képviseletében, The Wonderful néven állnak a színpadra, hogy egy saját dalukat, a Full Moont elénekeljék.

A filmet pénteken kezdték vetíteni online a világ számos országában.

ATEMPO.sk / MTI