Turnéval zárja az évet Emmer Péter – jövőre pedig jön az új lemez

A kiváló komáromi gitáros, énekes Emmer Péter turnéval zárja az idei évet. A minőségi zene kedvelőit négy helyszínen látja vendégül zenekarával.

„Igyekeztünk olyan műsort összeállítani amelyben, reményeim szerint mindenki megtalálja a magáét. Lesznek feldolgozások, saját dalok és instrumentális szerzemények is.” - árulta el portálunknak Peti.

Első helyszín Komárom lesz, ma, december 11-én az az Egressy Béni Városi Művelődési Központban zenélnek, majd szombaton a somorjai VMK-ban lépnek színpadra.

 

 

A turnéval az elmaradt koncerteket próbálják pótolni, de a kialakult helyzet miatt a zenekar felállása is változott. „Az eredeti csapatból Szőke Péter basszusgitáros és Szabó Károly billentyűs magyar állampolgár, így mikor szeptemberben elkezdtem szervezni a koncerteket nem volt egyértelmű a határon való közlekedés illetve gyakran változtak a szabályok.

Biztosra kellett mennem és megbeszéltem a fiúkkal, hogy ezeken a koncerteken helyettes zenészekkel játszom majd. Név szerint Flaisz József (basszusgitár) és Bertók István (billentyűk) csatlakoznak hozzánk, akiknek ezúton is köszönöm, hogy kisegítenek minket. Dobon Varjú Attila játszik majd, aki az eredeti felállás tagja.”

Jövő hét folyamán, december 16-án a Komáromi Jókai Színházban, majd december 19-én a dunaszerdahelyi NFG klubban hallhatjuk a zenekart.

Hogy lesz-e folytatás? „Erre nehéz válaszolni. Egyenlőre nem tiszta a jövő kép a kultúrában ténykedőknek sem. Nyilván szeretnénk koncertezni, de ez nagyon összetett, komplex dolog, sok mindenen múlik. A kialakult helyzet miatt most még nehezebb.

Egy koncertet vagy koncert sorozatot leszervezni nem hetek kérdése és a mostani helyzetben előre tervezni nem lehet. Meglátjuk, várunk.”

 

 

Petinél sem állt meg teljesen az élet a korlátozások miatt. „Természetesen, mint ahogy a legtöbb kollégám, kérdésekkel, várakozással, reménnyel éltem az első hullámot, ami a koncerteket illeti, de aztán nyilvánvalóvá vált, hogy ez a helyzet tovább fog tartani mint ahogy gondoltuk.

Viszont így egy csomó idő maradt magamra. Nem vagyok egy unatkozó típus :) Elkezdtem olyan dolgokkal foglalkozni, tanulni amit már rég szerettem volna, de idő hiányában ezek mostanáig csak tervben szerepeltek.

Jobban utána néztem, mélyebben beleástam magam a stúdiózás rejtelmeibe, foglalkoztam pl. a videóvágással is és közben folyamatosan dalokat írtam.”

 

 

Ezekből a dalokból fog összeállni Emmer Péter jövő évi új anyaga.

„Megjelenik a harmadik lemezem. A legtöbb dal már el is készült. Ez egy instrumentális anyag lesz és már nagyon várom, hogy megmutathassam a hallgatóknak. Szerintem elég erősre sikerült és úgy érzem, minden szerénység nélkül állíthatom, hogy még nem készítettem ilyen jó lemezt. Izgatottan várom már a megjelenést, de főleg az lemez fogadtatását.”

Kíváncsian várjuk az új dalokat, de addig is, ha tehetitek hallgassátok élőben meg Petit és zenekarát a felsorolt helyszíneken.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk