A Párizsi Filmfesztiválon is látható lesz a Hab című film Kerekes Vicával a főszerepben

Lakos Nóra Hab című romantikus vígjátéka is bemutatásra kerül a február 4-e és 14-e között zajló Párizsi Nemzetközi Filmfesztiválon (Paris International Film Festival).

A füleki származású Kerekes Vica a Hab című filmben egy szenvedélyes és elszánt cukrászlány karakterét kelti életre, aki mindenre hajlandó, hogy megmentse vállalkozását és visszaszerezze élete szerelmét. A színésznőt - nemzetközi szerepei mellett - az Egynyári kaland és az Apró mesék című filmből is ismerheti a közönség. Filmbéli partnerét, a megrögzött nőcsábász és alkalmi vőlegénypótlékot játszó fogorvost, Mátray László játssza, aki többek között a Kojot és a Seveled című mozifilmekben volt látható.

 

 

A Hab rendezői székében első mozifilmjével mutatkozott be Lakos Nóra, akinek rövid- és dokumentumfilmjei már számos nemzetközi fesztiválon szerepeltek és nyertek díjakat, rendezőként több sikeres reklámot és tévésorozatot, például a Tóth János című alkotást jegyzi.

A rendező elmondta, hogy a Hab klasszikus vígjátéki alapokra helyezett romantikus komédia, sok zenével, humorral és francia eleganciával, különleges, meseszerű látványvilággal. A filmben valós párkapcsolati helyzetek és archetipikus karakterek jelennek meg, így magukra ismerhetnek azok, akik nem mernek elköteleződni, vagy épp képtelenek elszakadni egy szerelemtől, de tükröt kapnak a már évek óta házasságban élők is.

"A Hab egyszerre humorosan szórakoztató, megható és elgondolkodtató élményt nyújt a nézők számára" - nyilatkozta korábban Lakos Nóra.

 

 

ATEMPO.sk