A somorjai Varkocs a Radio_Head Awards jelöltjei között

Három év után ismét van felvidéki magyar formáció a Radio_Head Awards díj jelöltjei között. A Rádio_FM által 13 éve indított díj célja, hogy elismerjék azokat az előadókat, dalokat, melyek más stílust képviselnek, mint amiket a kereskedelmi rádiókban hallhatunk.

Első körben online felületen lehet szavazni az Év albuma, az Év dala, az Év felfedezettje és az Év debütálása kategóriákban.

Ezúttal Varkocs került fel az Év felfedezettje kategória bővített listájára.

A somorjai formáció felvidéki népcsoportok dorombos emlékeit dolgozza fel sajátos Hooligan Folk stílusban. Legyen az magyar, szlovák, rutén, sváb vagy bolgár nóta. Az együttes ősi magyar és szláv akusztikus hangszereken szólaltat meg olyan dalokat, melyek vagy feledésbe merültek, vagy tiltott volt játszani. Fő céljuk a szlovákiai dorombos hagyományok újjáélesztése, és bebizonyítani, hogy az ősi népi muzsika van olyan erőteljes, mint egy rock koncert.

 

https://www.youtube.com/watch?v=EVG-7lXt__k

 

„Zenekarunk, egy új mérföldkő előtt áll, mindannak ellenére, hogy nem úgy képzeltük el a múlt évet, ahogy. A Radio FM szerkesztői jóvoltából a mi zenekarunk is megküzdhet a Radio Head Awards díjért”

Szavazni a díj online felületén lehet a HLASOVANIE oldalon, ahol a Varkocs neve mellett kell kiválasztani a pontszámot (5) majd rákattintani a piros gombra. A szavazáshoz telefonszámra is szükség van, ahová egy bejelentkezési kódot küldenek.

ONLINE SZAVAZÁS

 

Varkocs

 

A szavazás február 14-ig tart. Szavazzunk és segítsük az együttest, mert megérdemli! Az eredményeket február 15-én hozza nyilvánosságra a rádió.

Az elmúlt években a díjra nevezettek között volt a Buy Her Sugar debütáló lemeze, valamint a Gwerkova Safari című albuma is. 2011-ben pedig a Gwerkova díjat is nyert NADA című albumával.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk