Elhunyt a magyar könnyűzenei televíziózás legendája, Módos Péter

81 éves korában meghalt a Magyar Televízió és Rádió egykori munkatársa, a Pulzus, Egymillió fontos hangjegy és más könnyűzenei műsorok szerkesztője, műsorvezetője Módos Péter.

Az Artisjus-díjas magyar televíziós szerkesztő, rendező, műsorvezető 1939. július 5-én született Budapesten. Nyolcévesen kezdett zongorázást tanulni a Fővárosi Zeneiskola Szervezetnél, amit 1956 októberében abbahagyott. 1957-ben tett érettségi vizsgát a Vörösmarty Gimnáziumban.

Ezután műszerésznek tanult, majd gyógyszertári mérlegeket javított. Néha iskolai bulikon zongorázott, ennek köszönhetően felfigyelt rá a KISZ kulturális osztálya, és az akkoriban megalakult Budapesti Ifjúsági Könnyűzenei Klub vezetőjének választották. A klub elnöke Bergendy István, az alelnökök pedig Illés Lajos, Sztevanovity Zorán és Módos Péter voltak. Több helyen is rendeztek koncerteket.

1967-ben Komjáthy György felkérte a 39 tagú „Csak fiataloknak” Klub vezetőjének. 1968-ban egy nézeteltérés miatt a KISZ eltanácsolta a munkájától, s a Magyar Televízióba került műsorszerkesztőnek, ahol 32 évig dolgozott.

Több műsort is szerkesztett és rendezett, mint például a KKK (Könnyűzenét Kedvelők Klubja), Slágerszerviz, Egymillió fontos hangjegy, Pulzus Könnyűzenei Panoráma (ezt előbb Sztevanovity Dusánnal, majd Vágó Istvánnal, végül egyedül), Roxínpad, TeleJazzPódium. 2000-ben vonult nyugdíjba, de 2007-ig még a Petőfi Rádióban a Jazzshow című műsort szerkesztette és vezette.

 

https://www.youtube.com/watch?v=9aGpIPA5KLM

 

ATEMPO.sk