Elstartolt a 2021-es Gombaszög (+FOTÓK)

Ugyan a koronavírus-járvány miatti helyzet jelentősen megnehezítette a tervezést, a szervezők kitartó munkájának hála idén is tartalmas és színes program várható Gombaszögön, a felvidéki magyarok legnagyobb találkozóhelyén, amely tábor, fesztivál és szabadegyetem is egyben.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2021

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2021

 

A Gombaszögi Nyári Tábor tegnap a nulladik nappal vette kezdetét, koradélután megnyíltak a kapuk és megérkeztek az első fesztiválozók is. Az ünnepélyes megnyitóra ma délelőtt a Tóth Károly sátor árnyékában került sor - a fesztivált Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Orosz Örs főszervező nyitotta meg.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2021

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2021

 

A program azonban már tegnap elindult. Este a Besh o Drom és a Rómeó vérzik zenélt a KocsmaKertben, a Szifon teraszon pedig a rozsnyói endorfin és a Babadara lépett fel. A Folkszögletben a Pósfa húzta a talpalávalót, majd Szalonna és bandája vette uralma alá a színpadon.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2021

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2021

 

A tábor irodalmi sátra idén megújult, ezentúl Grendel-sátorként működik, emléket állítva Grendel Lajosnak, a szlovákiai magyar irodalom kiemelkedő alakjának. A gombaszögi programhelyszínek listája idén a DH mólóval bővül, amelyet a Diákhálózat lelkes aktivistái töltenek meg programmal.

RÉSZLETES ZENEI PROGRAM

ATEMPO.sk
Fotó: Gombaszögi Nyári Tábor