A pozsonyi Gertler Teo is visszatér - kialakult a Virtuózok V4+ nemzetközi döntőjének mezőnye

A 2023-as Virtuózok V4+ évadot december 29-től öt héten át sugározza a Duna TV péntek esténként. A közönség január 19-én és 26-án láthatja a komolyzenei tehetségkutató kétrészes nemzetközi döntőjét, melyben tizenegy fiatal virtuóz mutatja be tudását a világhírű tekintélyekből álló szakmai zsűri előtt.

Magyarországot Mariam Abouzahra (hegedű), Balogh Ádám (zongora) és Lugosi Ali (klarinét) képvisel majd.

Csodás pillanatok a Virtuózok V4+ magyar elődöntőjében – mutatjuk a továbbjutókat (+FOTÓK)

 

Virtuózok V4+ 2024

 

Szlovákiából a Virtuózokból már jól ismert Gertler Teo (hegedű) és Nina Bočkajová (hegedű) mutatkoznak be.

15 éves lett Gertler Teo, a Virtuózok felfedezettje

 

Virtuózok V4+ 2024

 

Csehországból Kateřina Švecová (hegedű) és Ondřej Toman (klarinét) jutott a döntőbe.

 

Virtuózok V4+ 2024

 

Lengyelországból Zarina Zaradna (hárfa) és Małgorzata Cieszko (oboa) lép majd színpadra.

 

Virtuózok V4+ 2024

 

Idén a V4-országok tehetségei mellett Ukrajnából elmenekült, hazájukat a háború miatt elhagyni kényszerült fiatalokat hívtak meg, így Tymofii Zherebtsov (zongora) és Amelia Anisovych (énekesnő) kap lehetőséget a műsorban.

 

 

Virtuózok V4+ 2024

 

Idén a nemzetközi adásban, melynek már a Zeneakadémia ad otthont, lesz magyar műsorvezető is. A lengyel Ida Nowakowska mellett szerepet kap Boros Misi is, aki Bátor Anna partnereként a backstage-ben beszélget majd a versenyzőkkel.

 

Virtuózok V4+ 2024 - zsűri

 

A műsor nemzetközi zsűritagjai között, Miklósa Erika és Keller András mellett ismét zsűrielnök lesz Maestro Plácido Domingo, a műsor legrégebbi, világhírű támogatója. Új zsűritagként bekerült Dimash Qudaibergen énekes, aki 2024. május 4-én koncertezik Magyarországon, és visszatér a zsűribe Pablo Sáinz-Villegas gitárművész, valamint HAUSER, csellista világsztár is.

Érdekesség még, hogy Amelia Anisovych, a nyolcéves ukrán kislány, akit a sajtó "bomb shelter girl"-ként emleget, 2022 márciusában vált népszerűvé egy Facebookra feltöltött videóval, amelyben a híres Disney-film, a Jégvarázs egyik betétdalát, a "Let it go!"-t énekli egy kijevi óvóhelyen. A szívszorító videó többmilliós nézettséggel virálissá vált, a kislány kedves kis énekével pedig szinte Ukrajna arca lett. A Virtuózok tehetségkutató műsor, amely fiatal tehetségeknek nyújt lehetőséget a zeneművészet területén való bemutatkozásra és fejlődésre, Ameliának kiemelt támogatást és segítséget szeretne nyújtani: a kislányt idén a műsor döntőjének mindkét részében láthatják a nézők, ahol vendégként szerepel és énekel majd.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Virtuózok