A Bikini sztárja A Dal 2024 új zsűritagja

Németh Alajos Lojzi, a Bikini alapító-dalszerzője a Duna SzerencseSzombat című műsorában jelentette be, hogy csatlakozik Szandi és Ferenczi György mellé A Dal 2024 zsűrijébe. A Máté Péter-, Artisjus- és Fonogram-díjas zeneszerző, dalszövegíró szakmai tippekkel segít a versenyzőknek.

A legendás Bikini együttes alapítója és basszusgitárosa hazánk egyetlen dalversenyének új ítésze. Németh Alajos Lojzi számára nem ismeretlen feladat a zsűrizés, A Dal mégis egyedülálló, hiszen célja nem az új tehetségek felfedezése, hanem Magyarország legjobb dalának a megtalálása. „Több száz dalt hallgattunk meg, de ebben a versenyben csak a legmagasabb színvonalú produkciók vehetnek részt” – hangsúlyozta az új zsűritag.

A legendás Bikini koncertjével kezdetét vette a Csallóközi Vásár (FOTÓK)

Az ítész elárulta, hogy szakmai tippekkel látja majd el az előadókat. „Az a fajta ember vagyok, aki szeret segíteni és tapasztalatot megosztani. Mint ahogy egy szülő legfőbb dolga átadni a tudását, ugyanezt tartom a feladatomnak zsűriként is, csak ebben az esetben a versenyzőket támogatom” – részletezte a Máté Péter-, Artisjus- és Fonogram-díjas zeneszerző, dalszövegíró.

Németh Alajos Lojzi már a showműsor kezdete előtt hasznos tanácsot adott a versenyzőknek: „Úgy álljanak színpadra, mintha koncerten lépnének fel.” A magyar dalok versenyében idén először hatvan előadó, illetve zenekar mérettetheti meg produkcióját. Az előválogatóban a zsűri döntése alapján áll össze a válogató adások 40-es mezőnye.

A továbbjutó produkciók már az élő show-ban mutatkozhatnak be. A verseny tétje „Az Év Dala 2024” cím és lemezkészítés a legendás, berlini Hansa Studios-ban.

Megújult zsűrivel tér vissza a képernyőre A Dal

Visszatérő zsűritag A Dal 2024-ben

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Madaras-Czinszky Andrea