40 év után új albumot készített az ABBA – mutatunk két dalt róla (VIDEÓ)

40 év után új albumot készített az ABBA – mutatunk két dalt róla

Negyven év után új stúdióalbumot készített az ABBA, az ABBA Voyage című, tíz dalt tartalmazó album novemberben jelenik meg - még az előtt, hogy elindítanak egy koncertsorozatot, amelyen avatárok fogják előadni legnépszerűbb dalaikat.

A világszerte népszerű svéd együttes, amely 1982-ben oszlott fel, közölte, hogy a koncertre készülve tértek vissza a lemezstúdióba.

"Először csak két dalra, aztán azt mondtuk, lehetséges, hogy még néhányat csinálnunk kellene" - mondta Benny Andersson.

Végül 10 számot rögzítettek, ezek közül kettőt került nyilvánosságra.

 

 

Az I Still Have Faith In You egy szeretetteljes zongorára írt ballada, amely az együttes négy tagja közötti kapcsolatot mutatja be. "Amikor Benny eljátszotta a dallamot, tudtam, hogy az rólunk szól" - idézte Björn Ulvaeust a BBC NEWS honlapja.

 

 

A második dal, a Don't Shut Me Down egy mini melodráma az olyan ABBA-klasszikus hangulatában, mint a The Day Before You Came, amely arról szól, hogy egy nő visszatér partneréhez több évvel az után, hogy faképnél hagyta őt. 

Negyven év után mindkét dal felkerült a brit slágerlistára, a 6., valamint a 7. helyet szerezheti meg az officialcharts.com vasárnap közzétett becslése szerint, mely az eladásokon és a streaminghasználaton alapul.

Mindkét új dal rajta van a november 5-én megjelenő albumon, mellyen két feldolgozás is hallható lesz, a Just a Notion és a Bumblebee, melyeknek korábban csak demóváltozata volt ismert. Az új albumon - melyre állítólag kevesebb mint 24 óra alatt mintegy 40 ezer előrendelés érkezett az Egyesült Királyságban - először lesz hallható karácsonyi ABBA-dal, a Little Things.

"Amikor együtt visszatértünk a stúdióba, el sem tudtam képzelni, mit várjak. Ám Benny stúdiója olyan baráti és biztonságos környezet, és valóban élveztem a munkát. Alig hiszem, hogy végül eljött az a pillanat, amikor megoszthatjuk ezt a világgal" - írta Agnetha Fältskog a közleményben.

Az új dalokat az együttes virtuális koncertsorozatán is fogják játszani, amelynek szintén ABBA Voyage a címe, és amely jövő május 27-én kezdődik egy speciális, erre a célra épített londoni arénában. A hét hat napján az ABBA tagjainak digitális verziói adják elő egy tíztagú elő zenekar kíséretében az együttes legsikeresebb számait.

 

 

EZ, ATEMPO.sk / MTI