Új lemezét mutatja be Felvidéken az Omega Diatribe – klipjük átlépte a 100k megtekintést

A budapesti bázisú extrém groove metalban utazó Omega Diatribe tavaly decemberben jelentette meg az ötödik, Deviant címet viselő lemezét, melynek a producere a legendás dán Tue Madsen volt, akinek a közreműködésével 2018-ban a zenekar bezsebelte többek között "Az év legjobb stúdióprodukciója díjat" a Hang-Súly Zenei Díjon, a harmadik lemezükkel. 

A Deviant c. lemez indítódalához, a Stench Of Demise-hoz forgott klipnek közzé tették a werkfilmjét is annak apropóján, hogy a klip átlépte a 100.000 nézettséget a legnagyobb videómegosztó platformon.

 

 

Az Omega Diatribe zenekar hétvégén Felvidékre látogat új lemezével. Bátran kijelenthető, hogy a banda az eddigi legérettebb és legerősebb anyagát tette le ezzel az asztalra. Aki koncertjükön jár, minden bizonnyal egy maradandó élménnyel távozik a helyszínről. Nem lesz ez másképp a dunaszerdahelyi koncertjük esetében sem május 11-én, melynek a Soul Hunter Music Club biztosít helyszínt. Vendég a DEVOID és az ACID EMPIRE.

A fesztiválszezonig még május 18-án Székesfehérvárott (Nyolcas Műhely), május 25-én pedig Sopronban (Hangár Music Garden) láthatjátok és hallhatjátok a zenekart.

 

 

Az Omega Diatribe zord és agresszív zenéjükkel valósággal berobbantak a magyar köztudatba 2013-ban a debütáló Iapetus c. lemezükkel. Az ezt követő Abstract Ritual és Trinity c. lemezek csak megerősítették a pozíciójukat a hazai szcénában. A második lemezen Kevin Talley-vel (ex-Suffocation/Six Feet Under/Chimaira) a dobok mögött, ezután pedig Tue Madsen (Meshuggah/Ektomorf/Suicide Silence) vezényletével készítették a harmadik lemezt, amivel be is zsebelték az 'Az év koncertzenekara' illetve az 'Az év stúdióprodukciója' díjat a HangSúly Zenei Díjon. A zenekar 2020-ban megjelent 'Metanoia' című negyedik lemeze, mely nem kisebb porduceri név szárnyai alatt készült, mint a svéd Jens Bogren-é (Opeth, Sepultura, Dimmu Borgir, Amon Amarth).

EZ, ATEMPO.sk
Fotó:  Omega Diatribe