„Minden művésznek fontos az elismerés” – Lakatos Róbert a Harmónia-díjátadóról

Idén 11. alkalommal adják át a Harmónia-díjat, a szlovákiai magyar zenei élet legrangosabb elismerését. A helyszín ezúttal is a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ.

A Harmónia-díj gálaestjére október 14-én szombaton, este 19.00-kor kerül sor.

„Minden művésznek nagyon fontos az elismerés. Aki azt mondja, hogy nem, az hazudik. Nekem is nagyon jól esett, amikor annak idején átvehettem az első Harmónia-díjat. Azóta is büszkén viselem ezt a kitüntető címet és prezentálom is ezt a világ minden szegletében, ahol brácsa művészként megfordulok.“ - árulta el Lakatos Róbert főszervező, az Egressy Béni VMK igazgatója.

 

Lakatos Róbert

 

Ők a Harmónia-díj jelöltjei 2023-ban

A Harmónia-díjra idén is három jelöltet tart érdemesnek a szakmai kuratórium: a méltán hírneves dunaszerdahelyi Opera Triót, a Fortissimo együttes frontemberét, Jánoska Tibort és a gútai jazz zenész Farkas Attilát. Az Életműdíj birtokosa Stubendek István lesz, a Concordia vegyeskar vezetője, zenepedagógus, a szlovákiai magyar kórusmozgalom meghatározó egyénisége.

 

Harmónia-díj 2023

 

Idén az ünnepélyes díjátadó műsorát a tavalyi közönségdíjas csellóművész Rácz Csaba játéka és a tavalyi fődíjas operaénekes, Kristóf Réka műsora is színesíti. Itt muzsikál még a dunaszerdahelyi Klinika zenekar, zongorán játszik Patkoló Anikó, a magyarországi vendég pedig a Kozma Orsi & Cseke Gábor Duó lesz. Aki pedig rég tapsolta meg a komáromi Hodek-fivérek muzsikáját, semmiképpen ne hagyja ki a nagyszabású gálát, hiszen néhány szerzeményt az Aron & The Pocket Crew is előad.

XI. Harmónia - a Szlovákiai Magyar Zenei Díj ünnepi gálaestje Komáromban

„Egy újdonságot szeretnék bejelenteni, mégpedig azt, hogy lesz szlovák vendég művészünk is Júlia Kozáková személyében, aki a Manuša formációval érkezik Komáromba. Kozáková nemrég megkapta a szlovák World Music díjat, tehát biztosak lehetünk abban, hogy egy világszínvonalú produkció tanúi lehetünk majd. Az, aki évről évre meglátogatja ezt a gálaműsort, nagyon szép élményekkel gazdagodik. Idén is nagyon színvonalas műsort sikerült összehoznunk a kollégáimmal. Mindenkit szeretettel várunk!“ - tette hozzá Lakatos Róbert.

 

Harmónia-díj 2023

 

EZ, ATEMPO.sk