Meghalt Damu Roland színész

47 éves korában meghalt Damu Roland, a Jóban Rosszban című tévésorozat egykori szereplője.

A hír a Facebookon jelent meg, amit később a színész családja a Blikknek megerősített. Állapota december közepén fordult súlyosabbra, majd kórházba került, ahol Covid19-fertőzés miatt mélyaltatásban kezelték.

 

Damu Roland Debrecenben született 1974. szeptember 8-án. Középiskolai tanulmányait a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskolában végezte. Az iskolai darabokban szerepelt először színházban.

Iskolás évei után több színházban megfordult. Játszott többek között a Budapesti Kamaraszínházban, a debreceni Csokonai Színházban és a szolnoki Szigligeti Színházban is. Emellett több mint 150 filmben és sorozatban szerepelt szinkronszínészként. Leghíresebb szerepe a Jóban Rosszban című sorozatban Várnagy Előd karaktere.

2012. március 20-án 4 és fél év börtönbüntetésre ítélték Palácsik Tímea bántalmazása és nemi erőszak miatt. A büntetés letöltését 2012 áprilisában kezdte meg és 2015 áprilisában fejezte be.

A művész utoljára saját önálló estjével hallatott magáról színészként, amit 2019 decemberében mutatott be egy budapesti pincehelyiségben, Tóth Ádám rendezésében, ám a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt felfüggeszteni előadásait.

ATEMPO.sk