Fiatalon elhunyt Babicsek Bernát színművész, harmonikaművész

Tragikus körülmények között 42 éves korában meghalt Babicsek Bernát színművész, harmonikaművész, aki a Paddy And The Rats harmonikásaként is ismert volt, de sokan a Barátok közt, a Jóban Rosszban és Szeress most! sorozatokban is láthatták – adta hírül közösségi oldalán a zenekar.

A fiatal művész a szombati hírekben szereplő solymári lakástűznek az áldozata volt.

Babicsek Bernát Solymáron született 1979. november 30-án és ott is nőtt fel. Kilenc éves korától zenélt, majd énekelni is tanult. Az Eszterházy Károly Főiskola ének-zene szakán diplomázott, majd építész technikusi végzettséget szerzett. 2000-től a Gór Nagy Mária Színitanodában tanult színészmesterséget.

 

 

Több filmben és televíziós sorozatban is szerepelt, mellette játszott a Játékszínben, a Szkéné Színházban, a Ruttkai Éva Színházban, a Karinthy Színházban, a Turay Ida Színházban és a Pinceszínházban is.

Tangóharmonikán játszott, 2006-ban lemeze jelent meg Tangó-harmonika címmel. Bernie Bellamy művésznéven 2021-től a Paddy and the Rats zenekar oszlopos tagja volt és két nagylemezen is szerepelt.

 

 

2019-ben kapta meg a Tabányi Mihály-díjat, mellyel olyan személyeket ismernek el, akik hosszú időn át folytatott tevékenységükkel kimagasló érdemeket szereztek a harmonika népszerűsítése, oktatása, a művészi harmonikázás területén.

Nyugodjon békében :(

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Nagy Szabi