Ma jön A DAL 2022 második válogatója - az új zsűritag, Egri Péter is színpadra lép

Ma este jön A Dal 2022 második válogatója, a Dunán 19 óra 35 perckor kezdődő élő adásban újabb tíz produkció látható. Wolf Kati után A Dal 2022 új zsűritagja, Egri Péter fellépése lesz az extra produkció a dalválasztóban.

A rockabilly stílus hazai élcsapata, a Mystery Gang frontembere, Egri Péter 2014-ben zenekarával versenyzőként mérette meg magát A Dalban, a műsor tizenegyedik évadában pedig már zsűritagként vesz részt.

A Dal 2022 élő válogatóiban összesen negyven produkció hangzik el, a végső győztes lesz az év dala, akit a Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter által alkotott szakmai zsűri és a nézők döntése révén.

 

A szombati második válogatóban lép színpadra (az előadókra klikkelve meghallgathatod a dalokat is):

Andelic Jonathan JOTA - Elhiszem még
Audioshake - Influencer
Fóris Rita - Olyan szép
Gubik Petra - Ez van, ez!
Hegedűs Bori és Tempfli Erik - Anya
Nova Prospect - Utolsókból elsők
Ocho Macho - Lazulj bele
Pádár Szilvia - Kismadár
Pink & The Panthers - Fényes Galaxisok
Subtones - Nem segít más

 

A négy válogatóból adásonként öt, összesen húsz dal jut tovább a két elődöntőbe: négy produkció a zsűri pontjai alapján, az ötödik a közönség szavazataival. Az elődöntőkből négy-négy dal kerül a fináléba, így nyolc dalt hallhatnak újra a nézők, amelyek közül márciusban kiderül, melyik lesz Magyarország slágere 2022-ben. A végső győztesről idén is a közönség dönt.

A győztes dal előadója Az Év Dala 2022, egyben a Petőfi Zenei Díj Év dala 2022 elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, valamint egy tízdalos stúdiólemezt és az egyik felvételhez videoklipet készíthet. A döntőbe jutott nyolc dal minden előadója gazdagodik zenei pályájára fordítható nyereménnyel. Idén is odaítélik a legjobb dalszövegért járó díjat, valamint az Akusztik Dalverseny fődíját.

ATEMPO.sk