Az Encore zenekar a We Will Rock You tehetségkutató döntőjében

A magyarországi Queen Klub év elején indította el a We Will Rock You tehetségkutató versenyt, ahová olyan szólisták és együttesek jelentkezhettek, akik a 70-es, 80-as, 90-es évek külföldi (elsősorban angolszász) rock előadóinak dalait adták elő és azt videóra is vették.

A verseny első körében a közönség Facebookon szavazhatott lájkkal a kedvencére és annak videójára. Itt nyert a nagykaposi Encore zenekar és egyenesen bekerült a verseny döntőjébe, amelyre Budapesten kerül sor május 2-án a Crazy Mama Music Pubban.

 

Az zenekar tagjai elárulták, hogy ezzel a felállással most először vettek részt tehetségkutatón, de korábban, más tagokkal már ért el eredményeket a zenekar. „Eleinte kicsit tartottunk a közönségszavazástól, de hála a barátoknak, ismerősöknek és azoknak, akik most ismertek meg bennünket, sikerült nyernünk. Bízunk benne azonban, hogy nem ez lesz az utolsó tehetségkutató, amin részt veszünk.”

A szavazáson fölényesen nyert az Encore. „Bő háromszáz szavazattal előztük meg a második helyezettet. A rajongótáborunk főleg az elmúlt hetekben nőtt meg a tehetségkutatónak hála. Mindenképpen pozitívum, hogy több emberhez sikerült eljutnunk. A facebook oldalunkat már közel nyolcszázan lájkolták és Nagykapos környékén is egyre szélesebb többen ismernek minket.”

Két hónap múlva jön a végső megmérettetés, ahová már nagyon készülnek a fiatalok. „A döntőn mindenképpen új dalokat fogunk játszani, és annyit elárulhatunk, hogy kemény fába vágtuk a fejszénket. Olyan számokkal fogunk előállni, amelyek leginkább kifejezik a stílusunkat és hangzásvilágunkat.”

Az elmúlt év során sikerült a tagoknak összeszokniuk és így idén jöhetnek az újabb kihívások. „Eljött az idő, hogy több figyelmet fordítsunk a technikai részletek kidolgozására. Szeretnénk megalapozni egy ránk jellemző hangzást, először különféle stílusú dalok átdolgozásával, majd jöhetnek a saját dalok!” - árulták el a végén.

 

Szlovákiából a versenyben részt vett az ipolynyéki BoooM zenekar is, akik az ötödik helyen végeztek és még mindig van esélyük a döntőbe jutáshoz.

Ugyan is a további legjobbnak vélt produkciók előadóinak kiválasztása a kapott lájkok számának figyelembevételével és a Queen Klub vezetőségének véleménye alapján történik és a hétvégéig nyilvánosságra is hozzák.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk