Egyéves a Pusztaszer – Új billentyűssel ünnepeltek (+FOTÓK)

Óriási ováció fogadta a Pusztaszer sulizenekart a legutóbbi gimibálon, a Selye János Gimnázium aulájában. Ugyan 2021 októberében alakult az együttes, ezt az alkalmat találták méltónak születésnapjuk megünneplésére. A koncerten új billentyűsük, Lebocz Zsombor is bemutatkozott.

Hatalmas tömeg várta a koncertet. Már a kezdés előtt szinte mozdulni sem lehetett a patinás gimnázium nagy dísztermében. Andruskó Imre igazgató is jelen volt a sulizenekar nagy ünnepén.

 

Pusztaszer

 

A füstgéppel sem spóroltak. Voltak pillanatok, amikor alig lehetett valamit látni a füsttől.

Bernáth Bence dobos, Hevesi Dániel gitáros, Kalmár Endre Félix basszusgitáros, Szabó Emma énekesnő, akik legutóbb négyesben rockosra vették a figurát a komáromi RESET fesztiválon, a RÉV Magyar Kultúra Házában, ezúttal is láthatóan élvezték népszerűségüket a „hazai” színpadon.

A Háromlábú Pónitól a Bajkeverőkig – Nemzetközi felhozatal a komáromi RESET fesztiválon (+FOTÓK)

 

Pusztaszer

 

A billentyűk mögött pedig Lebocz Zsombor állt. Elődje a sportkarriert választott Žibrita Rebeka volt, akinek a búcsúfellépése a nyári #hashtagKN koncertsorozaton volt.

OTT JÁRTUNK: Elpattant húr, billentyűs csere és repertoár frissítés – a Pusztaszer zárta a #hashtagKN sorozatot (+FOTÓK)

„Nagyon élveztem” – lelkendezett a III. A osztály diákja – „Sokkal lazább voltam, mint amire számítottam, mert azt hittem, izgulni fogok” – vallotta be a kürti fiatalember, hozzátéve, kétszer volt próbán a nagy szülinapi koncert előtt, összesen négy óra gyakorlással állt az aula színpadára a Pusztaszerrel.

 

Pusztaszer

 

Megtudtuk, Zsombor alapiskolásként különtanártól, a Kürtre járó muzslai Baracska Ida zenepedagógustól tanulta meg a zongorázás alapjait. Hatodikos korától azután önállóan folytatta a billentyűzést otthon. Sok minden érdekli, focizott, önkéntes tűzoltó volt, mostanában a cserkészet foglalkoztatja.

„Cserkészvezetőként hetente másfél órás foglalkozásokat tartok 12-13 éves gyermekeknek” – tudatta a vállalkozónak készülő gimnazista. „Természetesen a zenélés örök hobbim marad” – jegyezte meg végül Lebocz Zsombor billentyűs a Pusztaszer zenekar első születésnapi koncertje után.

 

Pusztaszer

 

BÁJ, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző