Jön A DAL második adása - nagy visszatérők lépnek színpadra

Szombat este 19:35-től folytatódik a könnyűzene ünnepe a Dunán. A Dal 2023 következő adásában a 10 versenydal mellett extra produkció hangzik el a dalválasztó két korábbi versenyzője, Molnár Ferenc „Caramel” és Horányi Juli előadásában. A Himnusz 200 és a Petőfi-bicentenárium alkalmából írt dallal készülnek a második válogatóra.

A Petőfi Zenei Díj Életműdíjasa, Adamis Anna munkássága után dupla bicentenáriumot ünnepel az ország dalversenye. A magyar nyelv és kultúra tiszteletére az idén 200 éves Himnusz és Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából született dal hangzik el a szombati adás extra produkciójában.

A duett előadói Molnár Ferenc „Caramel” Máté Péter-díjas énekes, A Dal egykori fellépője és zsűritagja, valamint A Dal korábbi évadainak versenyzője, Horányi Juli. A Petőfi 200 alkalmából a következő két válogató adásban olyan extra produkciók várják a nézőket, amelyek a forradalmár költő szerzeményeit dolgozzák fel eddig még nem hallott formában.

 

Molnár Ferenc Caramel és Horányi Juli

 

A szombati második válogató adásban 10 előadó lép fel saját dalával, közülük többen visszatérő versenyzői a dalválasztónak:

1AM x Pál Dénes x Nagy Bogi – Eljátszottam
Bernadett – Anya bújj mellém
CARMEN ft. Torres Dani – Félig árva
Elishaz – A világok haragja
EVERFLASH – Édenkert
Gábor Márkó – Nem rólunk szól
Pádár Szilvi – Súlytalan
QUACK – Akkor is
Roy Galeri – Boldog vagy
Szekeres András – Az ősz

 

A DAL 2023 zsűri

 

A Dal a páratlan országos, főműsoridős bemutatkozási lehetőség biztosítása mellett egyedülálló támogatást nyújt a zenészeknek. A győztes dal előadója – „Az Év Dala 2023” cím, illetve a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2023” elismerés mellett – tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére.

A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben. A közmédia feladata és küldetése, hogy a Duna showműsora az új magyar dalok megszületését ösztönözve a magyar könnyűzene katalizátora legyen, továbbörökítse a páratlan hazai kultúrát és gondozza a magyar nyelvet.

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Zih Zsolt, Koszticsák Szilárd / MTI