A Gombaszögi Nyári Tábor és a Bátorkeszi Borfesztivál is bemutatkozik az I. FesztiválExpón

A Hajógyár, a Magyar Turisztikai Program Alapítvány (MTPA) és a VOLT Produkció hagyományteremtő szándékkal április 27-30. között a SopronFesten rendezi meg az I. FesztiválExpót. A program célja, hogy évente egyszer, a fesztiválszezon kezdetén találkozzanak a hazai fesztiválok szervezői és mutassák meg egymásnak, a közönségnek és a sajtó munkatársainak, mire számíthatunk a következő hónapokban Magyarország számos pontján és a határon túl is zajló jobbnál-jobb fesztiválokon.

“Úgy tartják, Magyarország fesztivál-nagyhatalom. Ilyen mezőny és kategória ugyan nem létezik, de hízelgő, ha így gondol ránk a közönség, ha így gondolunk magunkra. Főképp akkor, ha nem csak a fesztiválok számát, hanem azok minőségét, sokszínűségét is nézzük. A nyári hónapokban valóban egymást érik a jobbnál-jobb fesztiválok szerte az országban, a Balatontól-Debrecenig, Veszprémtől-Szegedig, Velencei-tótól-Budapestig.

A FesztiválExpó célja, hogy minden évben a szezon kezdetén találkozzanak egymással a hazai fesztiválok szervezői és mutassák be, mit várhatunk tőlük abban az évben – kik a legfontosabb hazai- és nemzetközi sztárok, milyen programmal, újításokkal készülnek, milyen nehézségeik, ötleteik, terveik vannak azoknak, akik tavasztól őszig sok százezer vendéget töltenek fel élményekkel.

Hiszen tudjuk, hogy a fesztiválozás ma már korosztálytól függetlenül a nyaralás szerepét tölti be és a turisztikai jelentősége is igen nagy. Majdnem ennyire fontos az is, hogy a szakma képviselői egy fesztiválon találkozzanak akkor, amikor még lehetőségük és idejük is van beszélgetni egymással. A SopronFest, mint az év egyik első fesztiválja remélem, hogy erre jó lehetőséget jelent” – mondta el Lobenwein Norbert, a FesztiválExpó alapítója.

A FesztiválExpó programja nyilvános, minden nap déltől 14 óráig a Liszt Központban zajlik, ahol 10-10 percekben prezentálják a résztvevő fesztiválszervezők az idei terveiket. Vagyis nemcsak az újságírók és a szakmabeliek, de az érdeklődő közönség is részese lehet ennek a programnak. Újdonságok, megoldandó feladatok, fellépők, jegyárak és sok-sok érdekesség – erre lehet számítani április 27-30-án Sopronban.

A programok keretében felvidéki események, a Gombaszögi Nyári Tábor és a Bátorkeszi Borfesztivál is bemutatkozik az érdeklődőknek.

Nagy nevekkel tér vissza a Bátorkeszi Borfesztivál

„Fontosnak tartom, hogy létrejön ez a diskurzus a fesztiválszervezők között, mert összefogva jelentősen erősíthetjük a hazai zeneipart. Egyenként gyorsan célt érhetünk, de együtt messzebbre jutunk. A Hajógyár szerepe mindig is, mint ahogy ez esetben – egy hídnak lenni, amelyen eljutnak egymáshoz szakma szereplői, és a közönség egyaránt” – mondta el Dénes Adél, a Hajógyár főszerkesztője, a FesztiválExpó társszervezője.

„A Magyar Turisztikai Program Alapítvány legfőbb célja, hogy összehozza a rendezvényipart, ezért is mondtunk szinte gondolkodás nélkül igent a SopronFest megkeresésére a FesztiválExpó kapcsán. A nyári szezon előtt ez egy hiánypótló lehetőség a fesztiválszervezők számára, ahol kötetlen keretek között mutathatják meg, mivel készülnek az idei évre, megoszthatják egymással az aktuális kihívásokat és sikereket, egyeztethetnek közös céljaikról„ – nyilatkozta Botond Szabolcs, a Magyar Turisztikai Program Alapítvány társelnöke.

 

Akik már biztosan érkeznek a FesztiválExpór:

Balaton Sound
Bánkitó Fesztivál
a Bartók Tavasz és a Liszt Ünnep
Bátorkeszi Borfesztivál
Budapest Ritmo
Campus Fesztivál
Doublerise
Fekete Zaj Fesztivál
FEZEN
Fishing on Orfű
Gombaszögi Nyári Tábor
Gourmet fesztivál
Gyerek Sziget
Inota Festival
Kolorádó Fesztivál
La Boum
Made in Debrecen
MCC Fesztivál
Művészetek Völgye
Paloznaki JazzPiknik
Plázs Siófok
RockBalaton Fesztivál
STRAND Fesztivál
Sziget Fesztivál
SZIN
VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó
VeszprémFest
Veszprémi Utcazene Fesztivál
ZamJam

EZ, ATEMPO.sk / SopronFest