Kezdődik a jubileumi 10. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó Nagymaroson

Június 22. és 25. között rendezik meg a Dunakanyar legnagyobb összművészeti eseményét, a 10. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozót Nagymaroson, ahol a színházi és zenei programok mellett workshopok, filmvetítések, képzőművészeti installációk és táncház is várja az érdeklődőket.

A jubileumi fesztivál része a 10. Nemzetközi Színházi Olimpiának, amelynek keretében cseh, szlovák, és lengyel színházi előadás, valamint utcaszínházi produkciók láthatók Nagymaroson.

Kis Domonkos Márk fesztiváligazgató kiemelte: a rendezvény tíz év alatt olyan fesztivállá fejlődött, amelynek nyolc színpadán négy nap alatt több mint száz program, színházi előadások, koncertek, szabadegyetemi előadások valósulnak meg.

Fontos missziójuk, hogy minél több emberrel megszerettessék a színház élményét. Ezért hirdettek akciót: a színházjegyet váltó nézők az előadás megtekintése után ingyenesen látogathatják a többi programot, koncertet, utcaszínházi produkciót.

A fesztiválon Hangfoglaló Programban résztvevő fiatal tehetségek közül 12 formáció érkezik a fesztiválra. Emellett a rendezvény otthont ad az öt művészeti egyetem, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem által szervezett VéNégy Fesztivál és 5műVészeti Évzárónak. Az esemény házigazdája a Színház- és Filmművészeti Egyetem.

Az egyetemek közösen szervezett programjai között szabadegyetemi előadások, színházi produkciók, komolyzenei és dzsessz koncertek, táncelőadások, filmvetítések találhatók meg, kiállítás és táncház is várja az érdeklődőket.

A fesztivál több mint félszáz zenei programmal, VR színházi attrakciókkal is várja az érdeklődőket.

A nyitónapon a Feledi János-Oláh Dezső Vibratone Quartet Esszencia című előadása mutatkozik be, másnap az Olomouci Morva Színház Vérnász című táncelőadása látható. A Song of the Goat lengyel társulat egy rock-opera performansszal tér vissza a VéNégyre, Szophoklész Antigonéját értelmezik újra. A zárónapon a Kassai Nemzeti Színház táncszínházi előadása, a Milada Horáková látható. Esténként utcaszínházi produkciók színesítik a kínálatot.

A fesztivál fő zenei fellépője a holland soul díva, Sharon Kovacs, mellette a Kraak & Smaak, a Cari Cari, Ina West, a Kill the Dandies! és a Lash & Grey is koncertet ad. A hazai fellépők között van az Analog Balaton, a Bagossy Brothers Company, a Belga, Beton.Hofi, a Blahalouisiana, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, Dzsúdló, a Halott Pénz és az Elefánt is.

PROGRAM

ATEMPO.sk