A felvidéki Crux, Mező Misi és Ferenczi György is ott lesz a Dicsőítő Szigeten (+PROGRAM)

A felvidéki Crux, Mező Misi és Ferenczi György is ott lesz a Dicsőítő Szigeten (+PROGRAM)

Dicsőítő Sziget elnevezéssel immár második alkalommal rendeznek keresztény könnyűzenei fesztivált Szigetmonostoron június 24-25-én.

A programban ismert keresztény és világi együttesek, előadók lépnek színpadra, mások mellett a felvidéki Crux, Mező Misi, Ferenczi György, Csiszér László, Dobner Illés, Molnár Levente, az Eucharist, a The Sign és a pápalátogatás összevont dicsőítő zenészekből álló csapata, a Pápamobil.

 

 

A zenén túl kerekasztal-beszélgetéseket, kultúrevangelizációs színházi előadást és festménykiállítást kínálnak a résztvevőknek.

Gável András, a fesztivál egyik főszervezője kiemelte: a rendezvény célja hidat képezni ember és Isten, valamint ember és ember között, a különböző művészeti ágak találkozása által. Molnár Zsolt, Szigetmonostor polgármestere hangsúlyozta: a helyi közösség erejét a személyes kapcsolatok adják, és ennek jó példája a Dicsőítő Sziget, hiszen idén, a nehéz gazdasági helyzet és a sok bizonytalanság közepette különösen nagy szükség van az összefogásra, a személyes felajánlásokra.

 

 

A fesztiválon ismert színészek közreműködésével előadják a Dramatizált Bibliát az Eucharist együttes közreműködésével. A Ferenc pápa magyarországi látogatására összeállt keresztény könnyűzenei formáció június 25-én vasárnap áll színpadra a szerzőkkel, Sillye Jenővel, Borka Zsolttal, Varga Attilával és a Gável testvérekkel. A zenekar tagja továbbá Csiszér László, Nagy Lajos az Imperfectum együttesből, valamint Simon Bence, Sillye Gábor és Sillye Gergely.

A Dicsőítő Sziget fővédnöke Székely János szombathelyi püspök és Böjte Csaba. A rendezvény támogatója mások mellett Szigetmonostor önkormányzata és a Petőfi Kulturális Ügynökség.

 

PROGRAM

Szombat (JÚNIUS 24.)

13:00 – Fesztiválmegnyitó
13:55 – Molnár Levente
14:40 – Crux
15:25 – The Sign
16:10 – Golgota Dicsőítés, Dobner Illés és Évi
17:20 – Szabó Balázs
18:05 – PZM (Pünkösdi Zenei Misszió)
19:10 – Glory
19:50 – Kiállításmegnyitó Balázs András atyával
20:30 – Dramatizált Biblia előadás az Eucharist zenei szolgálatával

 

Vasárnap (JÚNIUS 25.)

09:00 – reggeli dicsőítés Prazsák Lacival
10:00 – kerekasztal beszélgetés Székely János püspök atyával és Megyeri Jonatán rabbival
11:00 – szentmise - zenei szolgálat: Dax és a Vízivárosi Kórus Zsembery Ákos vezetésével
13:15 – Mocskonyi Dörgő és zenekara
14:00 – Beszélgetés: Dax-Dió
15:10 – Continental Singers
16:05 – FOURisFive
17:00 – Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák
18:05 – Eucharist lemezbemutató
19:00 – „Pápa Mobil” – a pápalátogatásra egyesült katolikus könnyűzenei fúzió
zenészek: Sillye Jenő, Borka Zsolt, Csiszér László, Gável András és Gável Gellért az Eucharist zenekarból, Nagy Lajos az Imperfectum együttesből, továbbá Simon Bence, Sillye Gábor és Sillye Gergely
19:45 – Csiszér Laci

ATEMPO.sk