Boros Misi és Bogányi Gergely is zenél a 10. Színházi Olimpia záróeseményén

Összművészeti esttel és Szent Iván-éji programmal zárul június 24-én, szombaton a 10. Színházi Olimpia Budapesten, a Margitszigeti Színházban.

A csodálatos mandarin című Bartók Béla-mű és Ravel Bolerója alapján készült táncjátékot négykezes zongorajátékkal kiegészítve élvezheti majd a közönség a margitszigeti nagyszínpadon.

Bartók Béla darabját Bogányi Gergely és Boros Misi, a Bolerót Binder Károly és Varga Gábor zongoraművészek kísérik.

Az összművészeti produkció az InterEUropa Balett, a Soproni Balett és a Forrás Produkció országosan egyedülálló összművészeti előadásában, nemzetközi szereposztással kerül színre. A táncművek koreográfusa Michael Kropf, rendezője Pataki András, a fellépő művészek között pedig számos nemzetközileg elismert táncművész is szerepel.

 

Michael Kropf és Pataki András

 

A színpadi produkciókat fényfestéssel kísért, rendhagyó Szent Iván-éji, összművészeti program követi a Margitsziget fái között, a szabadtéri színpad körül.

A Teatro Potlach előadása a Színházi Olimpia záróeseményeként az Aesop Studio és az olasz Quiet Ensemble, a Fővárosi Nagycirkusz, a Budapest Bábszínház, a Zeneakadémia, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Sárközi Gyula Társulat és a Madách Táncművészeti Iskola növendékeinek együttműködésével jön létre.

 

 

Az olaszországi Teatro Potlach mintegy ötven éve kutatója és megújítója a színházművészetnek. A Pino Di Buduo alapította társulat interkulturális és multimédiás előadásaival világszerte komoly hírnevet szerzett. A Potlach története egészen a római avantgárd színházig nyúlik vissza, érdeklődése középpontjában mindig a kutatás és a kísérletezés szerepelt.

ATEMPO.sk
Fotó: Színházi Olimpia